Žiaci Súkromného gymnázia v Bardejove sa do školy vybrali na bicykli

12x
30. September 2016

Do školy na bicykli

14370151_1074317842649732_9211081677228860622_n.jpgSúkromné gymnázium v Bardejove sa v tomto školskom roku zapojilo do celonárodnej kampane „Do školy na bicykli“, ktorá sa uskutočňuje v termíne 19. – 30. septembra 2016.

Úspešné a populárne podujatie zažíva už svoj druhý celoslovenský ročník, ktorého cieľom je  zistiť záujem študentov o využívanie bicykla ako zdravého, ekologického a ekonomického dopravného prostriedku pri každodennom dochádzaní za vzdelaním.

Hlavným cieľom kampane je predovšetkým podporiť u detí a mládeže využívanie bicykla ako plnohodnotného dopravného prostriedku, ale v neposlednej rade aj zvýšiť rozsah a kvalitu dopravnej výchovy detí, ako aj podporu rozvoja výstavby a prevádzkovania dopravných ihrísk.

Kampaň podporil úspešný slovenský reprezentant Peter Sagan, ktorý predstavuje nemalý faktor v motivácii našich žiakov. Hneď v prvý deň do školy na bicykli alebo na kolobežke prišlo niekoľko desiatok žiakov a za prvý týždeň sa kampane zúčastnilo spolu 121 žiakov školy.

Každé ráno o 7.15 hod. je v škole prítomná hliadka, ktorú tvoria členovia Študentského parlamentu. Tá dohliada na vyplňovanie "prezenčky". Každý, kto ráno dorazí na bicykli alebo na kolobežke obdrží "Zelenú kartu Petra Sagana", ktorú môže v daný deň vymeniť za zlú známku. Študenti majú možnosť výmenou za kartu odmietnuť malú písomku, či ústne skúšanie. 

Vďaka bicyklom a kolobežkám sa na čas vyprázdnilo aj parkovisko pred školou, ktoré je inak zaplnené aj autami plnoletých študentov. Kampaň sa na škole teší mimoriadnej obľube a záujmu a sme radi, že sa naši študenti aspoň na pár dní podujali správať sa k prírode priateľskejšie.

(10:40, SG)

 

RatH interier, s. r.o.

http://ahoj.tv/firmy/detail/rath_interier_sro.html

rath.png

1096
Diskusia
Pridať komentár