Bardejov a Bardejovské Kúpele lákajú Poliakov, Čechov púta i Zborov

69x
04. Október 2016

OOCR"ŠARIŠ" – Bardejov propaguje región doma i v zahraničí

Zborovsky_Hrad_OK-r.jpg

Zborovský hrad

 

Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) „ŠARIŠ“ - Bardejov zamerala svoje propagačné aktivity na zvýšenie návštevnosti tohto atraktívneho regiónu severovýchodného Slovenska aj do zahraničia, konkrétne do Českej republiky a Poľska. Kým v ČR sa sústredila na PR kampaň hlavne na internete, v Poľsku ide o billboardovú kampaň.

V tomto roku zaznamenala OOCR „ŠARIŠ“ - Bardejov najvyššiu návštevnosť v regióne za posledné roky nielen z radov domácich, ale i poľských turistov. Medziročne sa zvýšil aj počet českých turistov. Informuje o tom jej riaditeľ Radomír Jančošek.

„Ťahákom turizmu sú už tradične dve najatraktívnejšie lokality horného Šariša - historické mesto Bardejov, ktoré je zapísané do zoznamu Svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO a jedny z najkrajších, najobľúbenejších a najnavštevovanejších slovenských kúpeľov - Bardejovské kúpele, a. s. Pre českých turistov je zvlášť zaujímavý pamätník z 1. sv. vojny venovaný 28. pražskému pluku, slávnostne odhalený 29. júna 1928 v Zborove.

Aktivity OOCR na prilákanie zahraničných návštevníkov pokračujú aj naďalej. V blízkosti najnavštevovanejších poľských kúpeľov Krynica boli umiestnené dva veľkoplošné plagáty propagujúce najatraktívnejšie lákadlá regiónu - Bardejovské Kúpele a mesto UNESCO Bardejov. Vzhľadom na blízkosť hranice s Poľskom predstavujú Poliaci najväčší podiel zahraničných turistov navštevujúcich Bardejov a jeho okolie. OOCR „Šariš“- Bardejov okrem billbordov v tomto roku propaguje región aj vydaním publikácie Bardejov – Turistický sprievodca, ktorá je návštevníkom k dispozícii zdarma,“ konštatuje R. Jančošek.

taxi peto.jpgPamätník venovaný 28. pražskému pluku v Zborove je dielom akad. arch. Viléma Kvasničku (1885 – 1969), bývalého československého legionára v Rusku, je vytvorený z hořického pieskovca na pamiatku pôsobenia Českej družiny, z iniciatívy Kruhu starodružiníkov, s podporou pražského Pamätníka odboja a  Miestneho osvetového zboru v  Zborove. 

Tvorí ho soklová časť s odsadenou hladkou rímsou, na ktorú dosadá päťpoľová časť s dvoma textovými (Na památku vítězného vstupu České družiny na půdu Československa v době Světové války v  únoru 1915 a  Památce Jana Šípka, dobrovolce II. roty 1. pluku) a  dvoma plastickými poľami (vytesaný dvojkríž na trojvrší a nad ním bronzový štátny znak Československej republiky).

V roku 2016 prispela k zvýšenej návštevnosti bardejovského regiónu aj spolupráca na slovenskom i českom trhu s renomovanou PR agentúrou PAPER LIFE. Bardejovské kúpele zároveň upevnili svoju pozíciu v kúpeľníctve a kongresovej turistike rozšírením kapacít o zrekonštruovaný štvorhviezdičkový kongresový hotel Alexander a v auguste slávnostne otvorili prestavaný historický hotel Alžbeta.

V centre Bardejovských kúpeľov, pred strediskom obchodu a služieb, bola v júni vytvorená aj nová oddychová a športová zóna určená pre najmenších turistov a rodiny s deťmi so športovým, zábavným a relaxačným ihriskom. V Bardejove sa magnetom pre turistický ruch stala aj bronzová socha kata v životnej veľkosti na Radničnom námestí. Lákadlom je aj bohatý kultúrny program v kúpeľoch i meste Bardejov.

Mesto Bardejov a okolie sú jednými z najlepších miest na trávenie voľného času. Právom sa hrdí opakovanými prvenstvami v súťaži o Najkrajšie mesto Slovenska. Návštevníci tu môžu obdivovať Radničné námestie s nádhernými gotickými meštianskymi domami, Bazilikou minor Sv. Egídia, s bývalou Mestskou radnicou - prvou stavbou renesancie na území Slovenska, v ktorej je umiestnená expozícia Šarišského múzea. Obľúbený je aj Lesnícky náučný chodník ČIERNA MLÁKA v Bardejovských Kúpeľoch a tamojší Skanzen - Múzeum ľudovej architektúry. Bardejov a okolie sú ideálnou destináciou pre strávenie rodinnej dovolenky, či výletu. Príjemným cieľom výletov je aj agroturistické zariadenie v Stebníckej Hute Slnečný Majer a Zborov. Z Bardejovských Kúpeľov cez Zborovský hrad je vybudovaný okružný náučný chodník. Zaujímavou architektonickou pamiatkou Zborova je aj Rákocziova kaplnka z roku 1640 v Kostole sv. Margity.

(12:55, red)

 

 

ARCHEUS reality Bardejov, s.r.o.

http://ahoj.tv/firmy/detail/archeus_reality_bardejov.html

Archeus reklama noviny.jpg

 

Diskusia
Pridať komentár