V Bardejove počas vyučovania bez mobilných telefónov

30x
06. Október 2016

Sústredenie sa na vyučovanie

mobily 1.jpg

Box na telefóny

 

Na vyučovaní bez mobilného telefónu? Podľa vnútorného poriadku školy samozrejmosť, no realita býva občas trochu iná. Mobil odložený v taške alebo pod lavicou je predsa tak blízko a nutkanie skontrolovať, čo je na sociálnych sieťach nové, niekedy priveľké. A ak zvíťazí zvedavosť, pozornosť je hneď venovaná iným veciam ako vyučovacej hodine.

mobily 2.jpgNa Súkromnom gymnáziu v Bardejove sa preto od septembra rozhodli zaviesť novinku – škatule, „boxy“, do ktorých na začiatku vyučovacej hodiny žiaci svoje mobilné telefóny odložia a naspäť si ich vezmú počas prestávky. Takáto škatuľa sa nachádza v každej triede a odbornej učebni.

Nápad bol inšpirovaný obrázkom na sociálnej sieti, ktorý zobrazoval takýto systém odkladania mobilných telefónov na jednej škole v Nórsku. Odovzdávanie mobilných telefónov si však žiaci Súkromného gymnázia vyskúšali ešte v minulom školskom roku počas Svetového dňa bez mobilu, ktorý je určený na 6. februára.

A aké sú reakcie? Zo začiatku sa nový systém niektorým žiakom nepozdával, pre mnohých bolo takmer nepredstaviteľné, že majú svoj telefón odovzdať. Po čase si však na to zvykli a teraz sa vyučovacie hodiny často začínajú tým, že žiaci nečakajú na učiteľa, ale týždenníci sami vyzbierajú telefóny od svojich spolužiakov.

Mnohí  žiaci nakoniec uznali, že keď možnosť pozrieť sa na mobilný telefón nemajú, viac sa sústredia na dianie na vyučovacej hodine – cieľ, s ktorým bola novinka na Súkromnom gymnáziu zavedená, sa tak podarilo splniť.

(16:00, SG)

 

Výroba kľúčov, oprava a predaj hodín

 http://ahoj.tv/firmy/detail/hodinarstvo_sportova_hala.html

hodinárstvo ŠH (7).jpg

Diskusia
Pridať komentár