Skupina BARDEJOV kedysi a dnes prezentovaná v Parku Emila Korbu

22x
12. Október 2016

Výstava v Parku Emila Korbu sprístupnená od stredy

F. Haž park (1).JPG

Ferdinand Hažlinský, autor skupiny BARDEJOV kedysi a dnes

 

Od dnešného poludnia (stredy, 12.10.2016) môžete zhliadnuť novú výstavu fotografií, ktorá je umiestená na hradobnom múre v Parku Emila Korbu. Výstava nesie názov Premeny v čase a je pokračovaním už dvoch výstav, ktoré sa uskutočnili v Bardejove v rokoch 2010 a 2012. Výstava má mnoho autorov, tí sú uvedení na titulnom obraze.

„Názov ostal taký, aký mali predošlé výstavy. V podstate ide o výber z tých fotografií, ktoré už boli prezentované v minulosti. Vybrali sme asi 150 fotografií, ktoré možno obdivovať. Chceli sme aj oživiť činnosť facebookovej skupiny BARDEJOV kedysi a dnes, ktorá už má vyše 4400 členov. Rozhodol som sa, že sa do toho pustím, že to zverejníme a aj vďaka dobrej spolupráci s Poľsko-slovenským domom sa nám to podarilo,“ prezradil organizátor Ferdinand Hažlinský.

Na prvej výstave bol počet fotografií okolo 500, na druhej už okolo tisícky. Nakoľko je počet panelov na hradobnom múre obmedzený, potrebné bolo urobiť výber. „Vystavené sú fotky z každej časti i z rôzneho obdobia, najstaršie sú zo začiatku 20. storočia. Chcel som, aby aj tie hradby boli týmto spôsobom oživené a tematicky to tu pasuje,“ uviedol F. Hažlinský.

Na fotografiách je možné zhliadnuť Radničné námestie, Park Emila Korbu, Promenádny park, hradby či niektoré uličky v blízkosti historického jadra. Všetky fotografie pochádzajú z archívu skupiny BARDEJOV kedysi a dnes. Výstava by mala byť sprístupnená do 25.11.2016.

(13:50, red)

 

Reštaurácia Dolina

 http://ahoj.tv/firmy/detail/restauracia_dolina.html

dolina ponuka.jpg

1104
Diskusia
Pridať komentár