Autorská tvorba žiačky ZŠ s MŠ Pod Papierňou získala najvyššie ocenenie

18x
13. Október 2016

Veronika už od detstva prostredníctvom veršov pozoruje a hodnotí svet okolo nás

DSCN0662.jpg

Veronika Krukárová

 

Rozmýšľali ste niekedy nad otázkou, čo je ľahšie? Napísať báseň alebo určitý prozaický útvar – rozprávku, poviedku, povesť alebo trebárs obyčajnú slohovú prácu v škole. Mnohí by odpovedali, že vymyslieť báseň je určite ťažšie, pretože musíme nájsť vhodné slová na rýmovanie. To však nie je žiaden problém pre Veroniku Krukárovú, žiačku VII. A triedy zo ZŠ s MŠ Pod Papierňou, ktorá už od útleho detstva prostredníctvom veršov pozoruje a hodnotí svet okolo nás.

A práve jej báseň zaujala a získala 1. miesto v celoštátnej súťaži, ktorú každoročne organizuje Dobrovoľná požiarna ochrana SR v rámci preventívno-výchovnej činnosti. Súťaž sa realizovala v dvoch sekciách, výtvarnej – pod názvom ,,Hasiči budúcnosti“ a literárnej pod názvom ,,Ochrana pred požiarmi očami detí“. Slávnostné odovzdávanie cien víťazom jednotlivých kategórií sa uskutočnilo 5. 10. 2016 v Dome Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR v Bratislave.

Žiaci prišli na slávnostné vyhodnotenie súťaže v sprievode svojich vyučujúcich, pod ich vedením sa žiaci zapojili do tejto súťaže. Ceny spolu s diplomami odovzdával prezident HaZZ gen. JUDr. Alexander Nejedlý. Po skončení slávnostnej časti nasledovala okružná jazda slnečnou Bratislavou s krátkou zastávkou pri pomníku padlých hrdinov – Slavíne. Samozrejme nechýbala ani prehliadka hasičskej techniky. Organizátori tejto súťaže poskytli deťom skutočne nezabudnuteľný zážitok, no najcennejšie boli pre nich slová uznania a vďaky za to, že dokázali krásnymi veršami, slovami aj kresbou poukázať na dôležitú a všetkým prospešnú prácu našich záchranárov.

(15:50, I. Gočová - Benková)

 

 

14646836_10207348942188825_1512507932_o.jpg

http://ahoj.tv/firmy/detail/spojena_skola_stefanikova.html

 

3447 K Grafik digitálnych médií

Odbor grafik digitálnych médií je vhodný pre žiakov, ktorých fascinuje všetko, čo sa dá v súčasnosti vytvoriť pomocou počítačovej grafiky, chcú rozvíjať svoju kreativitu, vytvárať jedinečné grafické návrhy a láka ich spojenie fotoobjektívu, kamery a počítača. V budúcnosti sa môžu uplatniť vo fotografických ateliéroch, v grafických a televíznych štúdiách ale aj v reklamných agentúrach. Stať sa profesionálom v tejto oblasti je žiakom umožnené kvalitným materiálnym vybavením školy ako aj využitím vlastného Telecom štúdia v priestoroch školy. Absolventi môžu tiež pokračovať vo vysokoškolskom štúdiu.

SŠŠpoločná.JPG

Diskusia
Pridať komentár