Hudba je život

19x
27. Marec 2017

Hudba je život

Hudba je život_članok-2.jpg

Vďaka projektu spoznali nových kamarátov

 

Viete si predstaviť, že by ste ako 9 roční zaspievali a zatancovali pieseň spolu s kamarátmi z Turecka, Grécka a Poľska bez toho, aby ste sa stretli? A to po anglicky? Tak my na Základnej škole s materskou školou Pod Vinbargom sme si to tento rok mohli vyskúšať.  V dobe informačných technológií je už takmer  všetko možné, preto sme sa rozhodli vyskúšať to.

Vďaka projektu HUDBA JE ŽIVOT sme sa najprv spoznali s novými kamarátmi z partnerských škôl , vymenili sme si videá o svojich krajinách a vytvorili pohľadnice, kde sme o sebe čo to prezradili. Pani učiteľka Vagaská nám pomohla s výrobou videa, kde sme sa predstavili. Samozrejme, po anglicky. Párkrát sme sa pomýlili, no video sa dá našťastie zmazať, takže výsledné video už bolo super a mohlo ísť do sveta. Každý mesiac až do júna máme naplánované nejaké aktivity, ktoré sa týkajú hudby. Veľmi známu pieseň THE WHEELS ON THE BUS sme si podelili po strofách a každá škola zaspievala a zatancovala svoju časť.

Naši tureckí kamaráti to teraz dávajú dokopy a bude z toho krásna medzinárodná pieseň. Tento mesiac si každá škola vybrala nejakú pieseň, ktorú si nahrá. Kamaráti z inej školy nám na túto pieseň zatancujú, a tak znova vznikne medzinárodné video, kde speváci sú z jednej krajiny a tanečníci z druhej.

Vďaka projektu sme sa veľa naučili. Nielen spoznali iné krajiny a získali nových kamarátov. Naučili sme sa prekonávať strach. Či už z toho, že ma niekto natáča na video, ktoré si budú pozerať na zahraničných školách. Ale ešte to zvládnuť v angličtine! Každý mesiac je to pre nás výzva. A každým mesiacom si čoraz viac veríme a aj nahrávanie nám ide rýchlejšie.

Ďakujeme pani učiteľke Vagaskej, ktorá nás vedie a pani riaditeľke Kravcovej, že môžeme byť zapojení do skvelého projektu!

Projekt sa realizuje v rámci e-twiningového Programu partnerstva škôl.  Naše videá si môžete pozrieť na youtube a tiež na stránke školy www.podvinbargom.sk

Pocity detí zaznamenala

(20:45, M. Biľová, manažérka projektu)

 

logo plagát SG 2016.jpg

Diskusia
Pridať komentár