Bardejovčania majstrami Poľska

24x
04. Apríl 2017

Skvelý úspech pre Bardejov

velgos zbrehova.JPG

Janík Velgos a Soňa Zbrehová

 

Úspešný začiatok sezóny začali trojbojári v poľskom meste Biala Podlaska - Zalesie, kde sa konali dňa 1.4. - 2.4.2017 Majstrovstvá Poľska v silovom trojboji a v tlaku na lavičke. Naše mesto Bardejov a celé Slovensko reprezentovali Soňa Zbrehová, Janík Velgos a Ján Matej st., ktorí sa medzi poľskými liftermi nestratili.

V sobotu nastúpila na pódium Soňa Zbrehová, ktorá potvrdila svoju zvyšujúcu výkonnosť, v druhom pokuse vytvorila nový Svetový rekord výkonom 60 kg v kat. do 67,5 kg, čo ju hneď posunulo na 1. miesto. Získala tak titul Majsterky Poľska a tým si aj zabezpečila účasť na tohtoročných Majstrovstvách Európy a Sveta.

Nedeľa bola plná očakávaní štartom Jána Mateja a Janíka Velgosa.

Ján Matej pretekal v kat. Masters 65 - 69 rokov, kde tretím pokusom zapísal výkon 157,5 kg, čo mu zaručilo s prehľadom 1. miesto v tejto kategórií, titul Majstra Poľska a titul absolútneho víťaza masters od 65 do 69 rokov bez rozdielu hmotnosti a veku pretekára.

Janík Velgos opäť nesklamal a pri nahlasovaní základu 1. pokusu – 270 kg, si u súťažiacich hneď vytvoril rešpekt, bol to aj druhý najvyšší základ týchto Majstrovstiev Poľska a to hneď veštilo, že bude bojovať o popredné priečky medzi dorastencami až mužmi. Prvý pokus zvládol bravúrne s prehľadom, hneď na druhý pokus si dal naložiť 275 kg, čo bol aj hneď nový svetový rekord v jeho kat. od 13 do 15 rokov, ktorý zvládol, ale neohrial sa veľmi dlho, lebo na tretí pokus si dal naložiť 280 kg.

 

A takto padol rekord 280 kg

 

Janík to s veľkou rezervou prekonal, čím vytvoril a posunul hranicu Svetového rekordu o desať kilogramov vyššie. Celá hala burácala, lebo to bol najväčší výkon týchto Majstrovstiev, obsadil tak 1. miesto a získal tak ďalší titul Majstra Poľska, plus titul absolútny víťaz dorastencov, bez rozdielu hmotnosti a veku pretekára od 13 do 23 rokov.

(17:30, ĽV)

 

card club 2-2017.jpg

Diskusia
Pridať komentár