Bardejovčania vyrovnávali až v nadstavenom čase!

7x
07. Apríl 2015

Bardejovčania boli aktívnejší, zachraňovali aspoň bod

dsc1645.jpg

Bardejovčania v modrom

 

DOXXbet liga vo futbale pokračuje nadstavbovou časťou jari 2015 a do Seredi  pricestovali hostia z Bardejova, ktorí sa od 15.30 hod. prvý krát asi v histórii predstavili na štadióne ŠKF. Bardejovčania po základnej časti mali na svojom konte rovnaký počet bodov- 39, ako sereďania a aj v počte strelených či inkasovaných gólov boli na tom takmer rovnako ako domáci klub, preto bolo možné podľa papierových predpokladov očakávať vyrovnaný a zaujímavý súboj "západu" proti "východu".

Bežala 7.minuta prvého polčasu, v ktorom hrali domáci s vetrom v chrbte, z pravej strany Tarek hodil z autu ďalekú loptu do šestnástky hostí, lopta sa dostala pri odvracaní iba na kopačky Loduhu v pravej časti šestnástky, nikým neobsadený ani atakovaný si pohotovo pripravil streleckú pozíciu a asi zo 14m pravačkou prestrelil Molčana v bráne hostí k ľavej žrdi - 1:0.

Ovšem za potešujúcim začiatkom a rýchlym vedením domácich sa pomaly začal na ihrisku odvíjať dej, v ktorom bardejovčania ukazovali niečo, čomu sa v počítačovej hantírke zvykne hovoriť iný level. Do 33.minúty sa hostia v modrom predvádzali sereďanom ako kompaktné mužstvo a vo všetkých herných činnostiach domácich prevyšovali, až na dôraz a presnosť v zakončovaní. Hostia ako na lopate predvádzali divákom na štadióne, že presné prihrávky, pohyb, bojovnosť a rýchlosť tvoria základ pekného a kvalitného futbalu. Napriek tomu, že hrali proti vetru takmer všade boli pri lopte skôr, dlhé pasy po stranách či stredom pola nepochopiteľne ľahko získavali pre seba, nepríjemne dominovali v hre po zemi a domáci riešili v obrane lopty bezcieľnym odkopávaním, po ktorom 95% lôpt opätovne získavali hostia.

r.jpg

Platená reklama

 

V 10.minute strelecký pokus Zapotoku domáci brankár Rybánsky chytil, v 13.minute po úniku Kicu zakončoval z dobrej pozície hlavou Guľa našťastie mimo a v 32.minute po akcii Grohoľa z 10m hosťujúci Gruca netrafil bránu. V 19.minute Jurica priamy kop domácich asi z 20m pekne poslal k ľavej žrdi ale Molčana neprekvapil. V 33.minute domáci prvý krát predviedli celkom súvislú a dobrú akciu, Adam poslal loptu do ľava na Varhaníka k šestnástke hostí, Varhaník dokázal odcentrovať dobrú loptu do šestnástky ale akcia skončila bez zakončenia. V 37.minute nevedel čo s loptou domáci Adam a z 20m iba tesne minul brvno Molčana a v 42.minute zo  14m zakončoval akciu Loduha, ale lopta skončila na rohu.

Druhý polčas žiaľ nepriniesol zmenu či už v zostave alebo v hernom prejave domácich a hostia od prvých minút po vetre tvrdili muziku. V 46.minute strelecký pokus Andraščíka ešte minul bránu ŠKF, ale po rohu hostí v 50.minute postupne kapitán hostí Palša, Berecký a nakoniec aj Kica z vnútra šestnástky z prava i z ľava po odrazoch lopty v gólových šanciach neprekonali Rybánskeho, ktorý sa rozhodol, že sa pokúsi čarovať a všetky lopty zastavoval ako na bežiacom páse.

Rybánsky dával do smútku bardejovčanov aj o dve minúty neskôr, keď kryl dve gólové strely z vnútra šestnástky, ale medzi divákmi už museli kolovať myšlienky - kedy sa hosťom podarí vyrovnať. Jeden útok za druhým bardejovčania posielali ku šestnástke domácich a po vetre sa úplne logicky a správne strelecky pokúšali o prekonanie Rybánskeho, ale ani Andraščík, Zapotoka, Guľa, Palša z priameho kopu, Grohoľ či Kica nemierili presne a čo išlo medzi žrde likvidoval Rybánsky, ktorý bol permanentne v akcii. V poznámkach hľadám zápisy o niečom ofenzívnom z domácej dielne...žiaľ.

 

http://ahoj.tv/firmy/

Miesto pre vašu firmu

 

V 83.minute domáci Mujkoš stratil loptu pri poliacej čiare, Andraščík ihneď vysunul presne Gruciho po pravom krídle, jeho center na päťke presne našiel hlavu Milunoviča, ale ten v čistej šanci bránu netrafil. Prišla 91.minuta, Pecho sa pri pravej rohovej zástavke vedľa vlastnej šestnástky snažil udržať loptu, po kontakte a pretláčaní s protihráčom padol na loptu a postranný odmával až následný faul Pechu v súboji o loptu, keď postranný súboj sledoval z bezprostrednej blízkosti.

Hlavná tribúna si pýtala faul na Pechu ale opačný verdikt proti bráne domácim zdvihol vlnu nevôle proti rozhodnutiu a hromženie so všetkými "vybranými" slovami. Hostia v 92.minute zahrávali nepriamy kop, Stachura údajne podľa jedného z fanúšikov Bardejova ktorý sedel hneď za mnou zahral nacvičenú vec, center poslal až na opačnú stranu šestnástky v ľavo, kde si na loptu nabehol Zapotoka a hlavou z 12m poslal lobom loptu presne k pravej žrdi tentokrát bezmocného Rybánskeho - 1:1 a vášne vsplanuli. V 91.minute najprv žltú uvidel Pecho za protesty, v 92.minute žltú uvidel aj Vaško za protesty a v 93.minute za rečnenie po odpískanom faule aj domáci R.Hulák. Záver zápasu emočne nezvládal asi ani hlavný rozhodca, ktorému sa po záverečnom hvizde s postranným ušla spŕška nadávok od divákov na hlavnej tribúne, ktorí odmietali uznať kvalitu súpera a veľmi zlý výkon domácich.

 Zápas sledovalo ohlásených 558 platiacich divákov, t.j. asi 700 skutočne prítomných na štadióne ŠKF zrejme odchádzalo ukrivdených a namrzených pre vyrovnávajúci gól v nastavených minutách. Zle sa hodnotí dnešný výkon domácich a asi iba tréner ŠKF vie najpresnejšie, prečo hra sereďanov smerom dopredu dnes vyznievala úplne bezradne s tromi streleckými pokusmi na bránu Bardejova proti asi 15tim na strane hostí. Jeden bod pre ŠKF bude asi darom od futbalového boha, ktorého urazili nepremenené tutovky bardejovčanov a tak možno uzavrieť dnešný nepodarený výkon sereďanov asi tak, že svoj štandardne vysoko kvalitný a spoľahlivý výkon z domáceho kádra odviedli Richard Hulák, Roman Tarek, bojovný Martin Jurica a svoju dobrú značku potvrdil i Milan Mujkoš, ku ktorému bol blízko aj Kamil Vaško. Ostatní by mohli férovo pri rozdeľovaní financií odovzdať polovicu Ladislavovi Rybánskemu, ktorý dnes neuveriteľnými zákrokmi zachraňoval česť ŠKF Sereď.

Sereď - Barejov 1:1 (1:0)

Sereď nastúpila v tejto zostave: L.Rybánsky - K.Vaško(K), M.Mujkoš, R.Tarek, M.Kasaj (59.B.Hulák), M.Loduha, R.Hulák, A.Morong, M.Jurica, T.Varhaník (77.M.Pecho), M.Adam

Bardejov nastúpil v tejto zostave: D.Molčan - V.Palša(K), M.Grohoľ (85.L.Stachura), S.Kica, R.Revák, S.Gruca (85.R.A.Sikorski), V.Staš, J.Guľa (78.M.Milutinovič), V.Andraščík, L.Zapotoka, M.Berecký

ŽK: 62. R.Tarek, 79. M.Jurica, 91.M.Pecho, 92.K.Vaško, 93.R.Hulák - 76.V.Andraščík, 89. L.Stachura

Góly: 7. M.Loduha - 92. L.Zapotoka

Rozhodoval: Peter Cvengroš

(10:00, I. Lehocký, foto: Š. Hubinák, zdroj: seredonline.sk)

648
Diskusia
Pridať komentár