Náčelník mestskej polície Hoško: Bardejov je bezpečné mesto

98x
17. Apríl 2015

V Bardejove pribudnú nové kamery

kamera ahojbardejov.sk.JPG

Kamera mestskej polície v Bardejove

 

Mestská polícia v Bardejove má k dispozícii kamerový systém a ak muži zákona vidia porušovanie zákona, na miesto daného priestupku je vyslaná mestská polícia. Bardejovská mestská polícia má k dispozícii desať kamier, no do zbierky pribudnú ďalšie.  Kamery mesto snímajú už viac ako desať rokov. Momentálne sa nachádzajú na sídlisku Vinbarg, pri obchodnom stredisku AB, pri židovskom suburbiu, pri OD Centrum, pri Promenádnom parku a na Radničnom námestí.

Kamerový systém funguje v Bardejove od roku 2003. Financie nákup či modernizáciu získava polícia z grantov, takže kamery mestský rozpočet nezaťažujú. Náčelník mestskej polície Milan Hoško informoval, že každý rok je vyhlásený projekt a Bardejovská polícia sa doň zapája.

Obslužné pracovisko kamier sa nachádza v sídle mestskej polície, prevádzka je zabezpečená 24 hodín každý deň. Zamestnaných je osem ľudí so zníženou pracovnou schopnosťou.

„Minulý rok sme podali projekt pre tento rok, dostali sme z prostriedkov zo štátneho rozpočtu 12 000 eur. Pri tomto projekte je stanovené, že dvadsiatimi percentami sa musí podieľať mesto, celý balík predstavuje spolu 15 000 eur. Za dotácie chceme dokončiť ďalšie dve otočné kamery na ulici Dlhý rad, keďže je to hlavný ťah a ulica je frekventovaná. Jedna kamera bude pri hlavnej pošte a druhá v križovatke ulíc Jiráskova a Dlhý rad. Chceme obnoviť pracovisko na obsluhu kamerového systému,“ prezradil M. Hoško.

 

https://www.facebook.com/ahojbardejov.sk

https://twitter.com/AhojBardejov 

Majte najaktuálnejšie informácie vždy poruke 

 

Pohyb v meste sleduje jeden pracovník, v kritických dňoch sú to dvaja. „Máme už vychytané dni, kedy je potrebné, aby pri sledovaní boli dvaja pracovníci,“ informoval M. Hoško a prezradil aj, kde budú namontované ďalšie kamery. „Máme už naprojektovanú ďalšiu trasu, ktorá je momentálne v rekonštrukcii. Ide o park za bazilikou, Hviezdoslavovu a Miškovského ulicu. K tomu chceme pokryť aj ulicu Jiráskova až k bocianom. Robíme to vtedy, ak sa niečo rekonštruuje, ak je vykopávka, tak sa položí aj chránička pre naše potreby, aby sa nemuselo nanovo rozkopávať. Najdrahšie na kamerovom systéme sú výkopové práce.“

Najviac priestupkov zaznamenáva polícia na Radničnom námestí, no veľa problémov sa vyskytuje aj s platením parkovného. Kamery vedia odhaliť aj porušovanie nočného pokoja, krádeže alebo poškodzovanie zariadení. Na Slovensku sú mestá, ktoré majú väčšie problémy s kriminalitou ako Bardejov. „Dá sa povedať, že mesto Bardejov je bezpečné mesto. Prosíme občanov, ak budú vedieť o nejakom porušovaní zákona, nech nám to nahlásia,“ dodal Milan Hoško.

(19:50, n)

Diskusia
Pridať komentár