Obrovský úspech dosiahli stredoškoláci zo Spojenej školy Juraja Henischa

6x
18. Apríl 2015

Ďalší úspech pre Bardejovčanov 

11159968_953201598031508_6532676438089280943_n.jpg

 Časopis získal ocenenie 

 

Zlaté Štúrovo pero za rok 2015 si z tohtoročnej rovnomennej súťaže odniesol zo Zvolena kolektív stredoškolského študentského časopisu Gymoš zo Spojenej školy Juraja Henischa v Bardejove. Túto cenu získala redakcia za dlhodobo výborný časopis, ktorý sa viac rokov po sebe umiestňoval na popredných miestach súťaže. 

Aktuálnym víťazom súťaže stredoškolských časopisov sa tento rok stal časopis Rozhľad z Gymnázia v Považskej Bystrici.

Porota, pozostávajúca z renomovaných novinárov - profesionálov zároveň v tejto kategórii udelila dve druhé miesta, a to Študentskému slovu z Gymnázia na Šrobárovej ulici v Košiciach a časopisu Cellula zo Strednej zdravotníckej školy v Trenčíne. Na treťom mieste sa umiestnili Gymploviny z Gymnázia T. Vansovej v Starej Ľubovni, časopis Stretnutia z Gymnázia P. O. Hviezdoslava v Kežmarku a časopis Ťahák z Gymnázia vo Vrábľoch.

Porota konštatovala, že tento rok sa na súťaži stredoškolských časopisov zúčastnilo spolu 94 časopisov, čo je o tri viac ako vlani. Bol to zároveň tretí najvyšší počet v 21-ročnej histórii súťaže.Do kategórie novinárske príspevky stredoškolákov sa v tomto ročníku súťaže zapojilo 57 autorov, najviac z Bardejova, Považskej Bystrice a Kežmarku. Úroveň kvality prác bola veľmi vyrovnaná. Autori sa zaujímali najmä o dianie a problémy svojej školy a analyzujú aj vnútropolitické témy, v poslednom období napríklad tému nového zákona o maturitách. Prinášajú aj recenzie literárnych či filmových diel a čoraz častejšie hľadajú aj zaujímavé príbehy medzi absolventmi svojich škôl.

Hlavné ceny Literárneho fondu získala za prvé miesto Laura Pecíková z Gymnázia v Považskej Bystrici, za druhé miesto Lucia Kollárová z Gymnázia M. R. Štefánika v Nových Zámkoch a za 3. miesto Dominika Chrastová zo Základnej umeleckej školy v Kysuckom Novom Meste. L. Pecíková získala zároveň osobitú Cenu Paneurópskej vysokej školy.

Porota zároveň ocenila prémiou Literárneho fondu ďalších päť nádejných novinárov a prémiou Paneurópskej vysokej školy ďalších troch študentov. 

 

 

rybia farma.jpg

(20:40, red, foto: facebook)

Diskusia
Pridať komentár