Ligu ukončili aj začínajúce futbalistky pod vedením Petra Frického

12x
28. Máj 2015

Aj v Bardejove vyrastajú mnohé talentované futbalistky

10423768_955896984444815_355388380729079696_n.jpg

Dievčatá v Bardejove 

 

Prednedávnom sa v Bardejove uskutočnil výber žiačok – futbalistiek na turnaj regiónov, zúčastnili sa ho aj Bardejovčanky (Valancová, Mačugová, Tejová, Sokolová, Harčarufková).  Zároveň sa skončila aj liga žiačok, áčko zvíťazilo a béčko sa v súťaži nestratilo.

V Bardejove sa najprv uskutočnil výber z 31 dievčat, do výberu sa dostalo osemnásť.  V Dunajskej Lužnej sa z víťazstva tešili dievčatá z Bratislavského výberu, východoslovenský skončil druhý.  Prítomný bol aj tréner Bardejovčaniek Peter Frický.  Pre spravodajský portál Ahoj Bardejov.sk prezradil:

„Som rád, že som dostal možnosť cestovať na tento turnaj ako tréner. Za takúto skúsenosť ďakujem . Turnaj bol kvalitný, myslím, že sme odohrali veľmi dobré zápasy a herne sme boli lepší ako súperi. Škoda, že sme prehrali s BFZ 0:1, ako aj remízy zo stredom, pretože šancí sme mali mnoho, no chýbalo finálne zakončenie. Okrem výsledku však môžu byť dievčatá spokojné. Predviedli pekný futbal. Brankárka Gyomraiová bola zaslúžene najlepšou brankárkou turnaja (hráčka SNV). Dievčatá vytvorili, verím, dobrý kolektív, nerobili sa skupinky, rešpektovali pokyny okolo turnaja, čomu sa teším. Dievčatá, ktoré boli vybrané z Bardejova nesklamali.“

P. Frický poďakoval aj za bojovnosť: „Všetky však bojovali srdcom, a ako znel pokrik „JEDNO SRDCE – VÝCHOD, “ platilo aj na ihrisku. Hrali jedným srdcom ťahali sa. Do budúcna verím,  že bude takýchto projektov či výber ešte mnoho, lebo je to vážne skvelá vec. Verím aj v to, že si z nášho výberu vyhliadol nejaké dievčatá aj reprezentačný tréner do WU15.“

 

http://ahoj.tv/kalendar/mesiac/05/2015/  

Všetky podujatia na jednom mieste

 

Boje sa ukončili aj v lige žiačok, áčko sa z víťazstva tešilo. V jari kvalitné výkony predviedlo aj béčko, čiže dievčatá, ktoré s futbalom ešte len začínajú.

„S jarnou časťou som ako tak spokojný. Je pravda, že sme konečne bodovali, no som sklamaný z výkonu niektorých dievčat , najmä v poslednom zápase proti Spišskej Novej Vsi. Žiaľ, prvý polčas úplne vypustili v defenzíve. Na to, čoho sú schopné, však nevydali stiahnuť.jpgv zápasoch jarnej časti zo seba maximum, uspokojil ich zisk piatich bodov, s čím ja spokojný byť nemôžem, nakoľko tých bodov mohlo byť viac. Niektoré dievčatá sa iba vozia popri ostatných a ten futbal už neberú vôbec vážne. Žiaľ, musia sa rozhodnúť, čo vlastne chcú.  Na druhej strane som rád, že oproti jeseni máme brankárky a 2 nové hráčky, ktoré skvalitnili hru. Celkovo sa však zlepšila hra, zimné tréningy v halách i vonku dievčatám pomohli, zlepšili sa individuálne výkony, herné činnosti. Určite pomohol aj turnaj, ktorý sme organizovali. Do budúcna je na čom stavať, dievčatá potenciál majú a pevne dúfam, že ukážu čo v nich je už pri najbližšej možnej príležitosti, napriek tomu, že sa ukázali aj v lige, kde sa nebáli hrať, kombinovať, šli do súbojov,“ povedal P. Frický.

„Určite budeme trénovať a hrávať do konca júna. Pravidelne hrávame proti tunajšej U11, vybavujú sa súperi žiackych kategórii z okresu. Možno pribudne aj nejaký turnaj. Musíme ostať v zápasovom tempe.
Riešime aj situáciu okolo dievčat, nakoľko od novej sezóny budú žiačky 2001 a mladšie, najmä však moje 2000 by som rád ešte mal v tíme pokiaľ sa nepresadia v kategórii junioriek.  Preto hľadáme ideálne riešenie, aby sa nemuseli presúvať na hosťovania do iných klubov, či skončili s futbalom, čo by bola škoda,“ dodal pre Ahoj Bardejov.sk  tréner P. Frický.

(11:35, red, foto: V. Sedlák)

696
Diskusia
Pridať komentár