Futbalistky zo ZŠ B. Krpelca sú tretie najlepšie na Slovensku

17x
10. Jún 2015

Bardejovčanky sa dostali až do bojov o medaily

fut žiačky dôvera ahojbardejov (9).JPG

Dievčatá v Poprade rozhodne nesklamali

 

Do 4. ročníka futbalovej súťaže v malom futbale žiakov a žiačok ZŠ Dôvera Školský pohár SFZ 2014/15 sa celkovo prihlásilo 1525 tímov. Turnaj je organizovaný pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v spolupráci so Slovenským futbalovým zväzom a s titulárnym partnerom súťaže - zdravotnou poisťovňou Dôvera.

Celkovo sa prihlásilo 1074 chlapčenských a 451 dievčenských tímov. Ambasádorom súťaže je slovenská futbalová reprezentácia a spoluambasádormi hráči Fortuna ligy Marián Had (Dukla Banská Bystrica), Tomáš Kóňa (FK Senica), Peter Černáček (Spartak Myjava) a Marek Sapara (MFK Ružomberok).

Aj v tomto ročníku dostal priestor CSR projekt Divoká karta. Mladí futbalisti a futbalistky zo sociálne znevýhodneného prostredia mohli opäť zažiť atmosféru finálového turnaja na základe iniciatívy ich pedagógov a učiteľov ochotných poslať príbeh mladých ľudí, ktorým sociálna situácia nedovoľuje rozvíjať ich športový talent.

V marci boli na programe obvodné kolá, víťazi si zabezpečili postup do májových krajských kôl, z ktorých vzišli finalisti turnaja.

Na obvode najlepšie obstála ZŠ Bartolomeja Krpelca, ktorá postúpili na kraj a aj z kraja sa jej podarilo postúpiť, už na finálový zápas do Popradu. Tam postúpilo osem najlepších tímov z celého Slovenska.

Účastníci:

BA kraj - SŠ Tilgnerova, Bratislava
TT kraj - ZŠ Sadová, Senica
NR kraj - ZŠ Hradná, Nové Zámky
TN kraj - ZŠ s MŠ M.Rešetku, Horná Súča
ZA kraj - ZŠ s MŠ, Ľubochňa
BB kraj - ZŠ Golianova, Banská Bystrica
KE kraj - ZŠ Sv.Juraja, Gorkého, Trebišov
PO kraj - ZŠ B. Krpelca, T. Ševčenka, Bardejov

 

V skupine Bardejovčanky porazili Bratislavu 6:1 a B. Bystricu ešte vyššie – 8:0. Tretí zápas prehrali s H. Súčou a postúpili do semifinále. V ňom síce prehrali so Senicou, neskorším víťazom, avšak v boji o bronz dievčatá z Bardejova zabojovali a vyhrali 2:1. Domov si tak odniesli bronz, vecné ceny a pre školu získali 1000 eur.

 

Konečné poradie:

1.

ZŠ Sadová, Senica

2.

ZŠ s MŠ Ľubochňa

3.

ZŠ B. Krpelca, Bardejov

4.

ZŠ s MŠ M. Rešetku, Horná Súča

5.

ZŠ Hradná, Nové Zámky

6.

ZŠ Sv. Juraja, Gorkého, Trebišov

7.

ZŠ Tilgnerova, Bratislava

8.

ZŠ Golianova, Banská Bystrica

(09:25, red)

 

 

 

 

710
Diskusia
Pridať komentár