Na úvodnom tréningu Tatrana desať hráčov

461x
08. Júl 2021
Prvý spoločný tréning pred novou sezónou
Na tréningu sa zišlo desať hráčov 
 
V utorok 6. júla podvečer sa hádzanári Tatrana Prešov zišli na prvom spoločnom tréningu pred novou sezónou. Trénerovi Slavkovi Golužovi sa na ňom hlásilo 10 hráčov, medzi nimi aj dvaja novici. Ďalší hráči prídu do klubu v najbližších dňoch.
 
Úvodný tréning trval zhruba 45 minút. Po vzájomnom zvítaní, vážení a rozcvičke si hráči medzi sebou voľne zahrali. Od stredy ich už ale čakalo postupné naberanie kondície, keď hneď na ráno naplánoval tréner beh. Do tréningu sa zatiaľ zapojilo desať hráčov, viacerí sa dávajú dokopy po zraneniach – Oliver Rábek, Pedro Pacheco, Dávid Michalka či Dominik Krok. Z nových hráčov sa hlásila v Prešove dvojica – španielsky krídelník Sergio Lopez Garcia a slovinský brankár Tilen Leben.
 
Ďalší sa postupne pripoja 
 
K desiatke hráčov budú postupne pribúdať ďalší. Ako informoval generálny manažér Tatrana Miroslav Benický, ďalšiemu novicovi - pivotovi Viačeslavovi Kasatkinovi bude v najbližších dňoch udelené vízum na vstup do krajiny. „Žiaľ, vzhľadom na sprísnené podmienky pre ruských občanov bolo potrebné podstúpiť procedúru na zisk potrebných dokumentov. Predpokladáme, že v najbližšej dobe bude Kasatkinovi vízum, s ktorým príde na Slovensko, udelené a do konca týždňa bude tu,“ vysvetlil Benický.
 
Komplikácie s príchodom na Slovensko má aj ďalší ruský legionár Roman Carapkin, ktorý mal problémy pri prechode bielorusko-poľskej hranice. Trénerovi by sa ale mal hlásiť už na stredajšom tréningu. Počas trvania prvého tréningu bol na ceste do Prešova aj Guilherme Linhares, ktorý sa takisto hneď od druhého dňa zapojí do tréningového procesu.
 
Reprezentácia, choroba či iný klub 
 
Z ďalších chýbajúcich hráčov je Tomáš Rečičár na zraze slovenskej reprezentácie. Jakub Kravčák sa zo zrazu kadetskej reprezentácie vrátil s chorobou a je aktuálne na antibiotikách. Špecifická situácia sa týka Anoura Ben Abdallaha, ktorého v minulej sezóne klub uvoľnil do materského klubu Etoile Sportive du Sahel. Tuniská súťaž sa stále hrá, a tak sa Anouar pridá k tímu až po jej skončení.
 
Z minuloročného kádra chýbal na úvodnom tréningu aj Lucijan Fižuleto, s ktorým sa už ale v novej sezóne v Tatrane nepočíta. „Lucijan síce mal platnú zmluvu do konca sezóny 2021/22, ale po ukončení predchádzajúcej sezóny sme sa dohodli na ukončení zmluvy. Účinkovanie Lucijana bolo v uplynulej sezóne veľmi limitované vážnym zranením (únavová zlomenina oboch nôh – pozn.), ktoré ho vyradil na väčšiu časť sezóny. Lucijanovi aj touto formou ďakujeme za účinkovanie v Tatrane a prajeme veľa úspechov a hlavne pevné zdravie na ďalšom pôsobisku,“ uviedol Benický. Dodal, že doplnenie postu strednej spojky klub aktuálne rieši.
 
 
Svoju zmluvu v Tatrane nenaplní ani Josef Hozman, s ktorým sa Tatran takisto dohodol na jej predčasnom ukončení. Český legionár strávil už záver uplynulej sezóny na hosťovaní v Košice Crows a jeho pôsobenie v Tatrane sa napokon skončilo predčasne. „Pepa pôsobil v Tatrane ostatné dve sezóny. Post pravého krídla budú zastávať Nuno Santos a Tomáš Fech. Aj Josefovi ďakujeme za jeho služby a želáme veľa šťastia v novom pôsobisku,“ dodal generálny manažér Tatrana.
 
Spoločný obed 
 
Kompletný tím sa stretne na tradičnom spoločnom obede, ktorým oficiálne otvorí prípravu, v priebehu budúceho týždňa. Ladenie formy absolvujú Golužovi zverenci v domácich podmienkach. Po prvom bloku sa bude klub zaoberať aj pripojením hráčov z dorasteneckých kategórií. V pláne je neskôr desať prípravných stretnutí. Ich podrobný itinerár prinesieme neskôr.
 
Zoznam hráčov na prvom tréningu: Marcos Colodeti, Tilen Leben, Oliver Rábek, Dávid Michalka, Pedro Pacheco, Nuno Santos, Pavel Hernandez, Sergio Garcia Lopéz, Dominik Krok, Tomáš Fech. Previous
(16:09, I. Kriššák, tatranpresov.sk)
Diskusia
Pridať komentár