VIDEO | V Raslaviciach oslavy 90. výročia futbalu spojené s postupom A mužstva do tretej ligy

6794x
30. Júl 2021
Futbalová slávnosť v Raslaviciach
Pozrite si videoreportáž 
 
V Raslaviciach sa uskutočnili oslavy deväťdesiateho výročia obecného futbalu spojené s postupom A mužstva do tretej ligy.
 
Športový deň odštartoval mládežníckymi zápasmi i súťažami, nasledoval zápas domáceho tímu proti bývalým reprezentantom Slovenska i ďalším známym osobnostiam.
 
Deväťdesiat rokov
 
„Máme šťastie, že počas deväťdesiat rokov bol stále niekto, kto na nejaký kúsok, či už kratší alebo dlhší, viedol klub, čiže venoval sa mu. Či už na úrovni nejakých futbalových hviezd alebo aj funkcionárov, ktorí vedeli nejakým spôsobom futbal v obci udržať až doteraz,“ prezradil prezident OFK - SIM Raslavice Marek Rakoš.
 
„Deväťdesiat rokov futbalu v Raslaviciach je krásna méta, veľa klubov sa na takú métu nedostane. Sme veľmi radi, že sa nám podarilo zorganizovať takúto akciu. Nebolo to nič jednoduché, ale vďaka Stanovi Šestákovi, pánovi starostovi Marekovi Rakošovi a ďalším ľuďom sme dokázali zohnať aj super futbalistov aj super akciu,“ povedal Šimon Buranovský, manažér OFK - SIM Raslavice.
 
 
Po zápase, ktorý sa skončil nerozhodne 3:3, si víťazstvo vybojovali Raslavice zo značky pokutového kopu. Nasledovala autogramiáda a ďalšie súťaže. Domácim funkcionárom sa podarilo pritiahnuť aj známe mená na čele s Martinom Škrtelom či Jánom Muchom.
 
Takéto akcie majú vždy dobrú atmosféru a preto som sem rád zavítal
 
„Na takéto akcie som vždy chodil s radosťou a vedel som, že sa tu stretneme chalani, čo sme ešte kamaráti z reprezentácie. Takéto akcie majú vždy dobrú atmosféru a preto som sem rád zavítal,“ Martin Škrtel, bývalý reprezentant Slovenska.
 
Aby to na dedinách fungovalo
 
„Už aj my máme svoje roky, štyridsať, aj klub má svoje roky, deväťdesiat. Je to samozrejme pekné. Najdôležitejšie je to, aby všetko na dedinách fungovalo, aby deti hrali, aby niekde vyrastali. My sme tiež niekde vyrastali, je to veľmi dôležité. Ja som veľmi rád, že takéto kluby sú a existujú,“ prezradil ďalší bývalý reprezentant Slovenska Ján Mucha.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
„Hlavne aj v tejto dobe ktorá je, tak je dôležité pre deti, aby pri tom športe ostávali a keď im k tomu môžeme pomôcť aspoň takouto formou, tak to robíme vždy s radosťou,“ doplnil Škrtel.
 
Pozvanie na zápas Raslavíc proti bývalým reprezentantom prijal aj najskúsenejší slovenský, už bývalý rozhodca Ľuboš Micheľ, ktorý si prostredie i celú akciu pochvaľoval.
 
Poďakovanie pre Stana Šestáka 
 
„Pozval ma môj kamarát Stano Šesták, ktorý to organizoval a ja som typ človeka, ktorý ak môže, tak rád pomôže svojim známym a priateľom. Vedel som, kto tu bude, akí hráči a aj o deväťdesiatom výročí futbalu v Raslaviciach, tak som to veľmi rýchlo prijal. Som rád, že som tu dnes, je to pekná akcia, som milo prekvapený aj areálom a dá sa povedať aj celou obcou, aká je pekná, čistá. Som rád, že na Slovensku máme také pekné a útulné obce,“ okomentoval Ľuboš Micheľ.
 
 
Pre už treťoligových futbalistov bol takýto významný zápas aj odmenou za celú uplynulú sezónu, ktorá bola pre Raslavice veľmi úspešná. Možnosť zahrať si proti najlepším futbalistom Slovenska sa nevyskytne každý deň.
 
Boli to moje vzory od mala, tak som veľmi rád, že si môžem proti nim zahrať
 
„Je to určite úžasné, keďže som ich videl v roku 2010 na Majstrovstvách v Afrike. Boli to moje vzory od mala, tak som veľmi rád, že si môžem proti nim zahrať,“ dodal Matej Oľšavský, hráč OFK - SIM Raslavice.
 
ZOSTAVA SLOVENSKA: Mucha, Škrtel, Kica, Palša, Staš, Ďuriš, Sapara, Janočko, Vittek, Šesták, Petruš, Kuhajdík
 
ZOSTAVA RASLAVÍC: Juhas, Šimco, Luščak, Oľšavský, Kačmár, R. Stachura, Guman, Kuhajdík, Gombár, Košč, Berecký, Jusko, Bašista, Biroš, Kiseľa, L. Stachura, Kohút, Sabolčík, Vasiľko, Mikluš
 
Kultúrny program pokračoval podvečer v prírodnom amfiteátri, na pódiu sa predstavila Veronika Rabada, Lukáš Adamec i známa skupina S Hudbou Vesmírnou. Moderátorom celého podujatia bol Marcel Forgáč. Skvelé podujatie organizované obcou Raslavice i miestnym futbalovým klubom sa vydarilo na výbornú.
(18:52, red)
Diskusia
Pridať komentár