V Bardejove vošlo auto na železničné priecestie, nabral ho vlak

81x
15. Júl 2015

Hrôzostrašná nehoda, našťastie bez zranených 

Auto odhodilo niekoľko metrov od koľajníc 

 

Dnes (streda, 15. júla 2015) sa v Bardejove udiala hrôzostrašná havária, našťastie bez zranení. Osobný vlak v smere do Prešova v čase 14:31 svojou prednou časťou nabral osobné motorové vozidlo značky Škoda Octavia s prešovskou ŠPZ. V aute sedela okrem vodiča ešte jedna osoba, no všetci vyviazli z auta bez škrabancov.

Osobné auto vychádzalo z priecestia na Mičkovej ulici od záhradného centra, no vodič nezbadal prichádzajúci vlak z pravej strany, vošiel na železničné priecestie a vlaku sa už nestihol vyhnúť. Rušňovodič ihneď použil výstražné zvukové znamenie, no vodič auta si myslel, že na neho trúbi jedno zo stavebných vozidiel, ktoré sa od železnice nachádzalo len niekoľko metrov. Našťastie sa auto pohlo ešte kúsok dopredu, čím sa zabránila zrážka do prednej časti vozidla.

Ešte pred príjazdom polície sme oslovili rušňovodiča, cestujúcich i vodiča auta. „Auto vchádzalo od záhradného centra, dalo smerovku. Ja som na neho trúbil dvakrát, zastavil na priechode, ešte stačil zaradiť jedničku a ja som ho buchol do zadnej časti auta. Odhodilo ho niekoľko metrov. Jednoznačne to bola šoférova chyba,“ uviedol pre spravodajský portál Ahoj Bardejov.sk rušňovodič vlaku. Cestujúci muž do poslednej chvíle nevedel, čo sa stalo, nepočul ani náraz: „Nebolo nič cítiť, ani žiaden buchot. Čo sa stalo som zistil, až keď sa zastavil vlak. Auto našťastie išlo pomaly. Dlho budeme čakať, aj hodinu. Vodič mal šťastie. Celá križovatka je zle vyriešená.“

Z celej situácie bol smutný aj vodič auta, no uvedomoval si, že podobné havárie majú aj horší koniec. „Nič nemôžem povedať, iba že mám bohové šťastie. Otočil som sa doprava a zbadal som vlak. Rýchlo som hodil jedničku, reku ešte prejdem, no už som neprešiel. Pohol som sa, bol som troška v koľajišti. Myslel som si, že to trúby auto, no bol to vlak. Chýbajú tu aj železničné závory, je to nebezpečná križovatka,“ prezradil šofér z Petrovian.

Sklopené zátvory znepríjemňovali situáciu na priecestí v smere na Poštárku. Na miesto museli prísť pracovníci železníc, ktorí závory ručne otvárali, problém mali nákladné vozidla. Na križovatke sa tvorili kolóny. Meškali aj vlaky do Prešova a opačným smerom do Bardejova.  Našťastie si táto dnešná havária nevyžiadala zranenie či ľudské životy.

http://ahoj.tv/firmy/ 

Profily firiem na jednom mieste

(18:35, red)

737
Diskusia
Pridať komentár