Nové verejné osvetlenie

35x
11. December 2015

Prebieha výmena verejného osvetlenia

nove osvetlenie.JPG

Nové osvetlenie v Bardejove

 

Mnohí Bardejovčania v uplynulých dňoch vo večerných hodinách spozorovali novú farbu verejného osvetlenia. Ulice sa zo žltej farby premenili do bielej. Môžu za to nové úsporné svietidlá, ktoré by mali dosiahnuť zníženie nákladov na prevádzku osvetlenia.

Ešte v júni tohto roku mesto požiadalo ministerstvo hospodárska o nenávratný finančný príspevok na modernizáciu verejného osvetlenia v meste Bardejov. Žiadosť bola schválená a mesto získalo viac ako 500 000 eur.

Cieľom projektu bolo zvýšenie kvality verejného osvetlenia v meste s pozitívnym dopadom na efektívne hospodárenie s energiou dosiahnutím jeho úspory vo výške 680,59 GJ/rok.

Takisto nové osvetlenie by malo pomôcť k zvýšeniu bezpečnosti cestnej premávky v nočných hodinách, bezpečnosti obyvateľov a kvality života, takisto aj zlepšenie životného prostredia.

Po dokončení projektu by malo byť vymenených a doplnených 774 kusov úsporných – LED svietidiel. Ročne by sa mali znížiť emisie CO2 o 47,64 t. Momentálny systém verejného osvetlenia tvorí jednostranná osvetľovacia sústava zložená z 2 800 svietidiel, ktoré sú napojené 73 rozvádzačmi.

Obnova je rozdelená do niekoľkých etáp. V tej prvej sa mesto rozhodlo modernizovať verejné osvetlenie v prvých troch lokalitách, a to na sídlisku Vinbarg, sídlisku Družba a na Komenského ulici. V ďalších etapách sa budú svietidlá meniť v ostatných častiach mesta.

(16:20, n)

Partners móda - Baštova 2, Bardejov

par 2.jpg

http://ahoj.tv/firmy/detail/partners_modanakupovanie.html 

Diskusia
Pridať komentár