Študenti Hotelovej akadémie pripravili Poľovnícky banket

1115x
29. Apríl 2018

Súčasťou odborného vzdelávania a prípravy žiakov na praktickú maturitnú skúšku v odbore hotelová akadémia je aj organizovanie rôznych slávnostných príležitostí. Jednou z nich je banket, ktorý pripravujú žiaci v treťom ročníku. Tohto roku si študenti zvolili tému Poľovníctvo.

Celá príprava trvala niekoľko týždňov, kedy pod vedením učiteliek odborných predmetov žiaci pripravovali posedenie pre svojich rodičov a hostí. Samotná príprava pozostávala z tvorby zložitého poľovníckeho menu, z nácviku banketového spôsobu obsluhy a samotnej realizácie banketu.

Rodičia a pozvaní hostia mohli ochutnať divinovú paštétu, hráškový krém s mätou, plnenú bravčovú panenku s lesnými hubami a karlovarskými knedľami. Menu bolo vhodne doplnené bielym a červeným vínom zo slovenských viníc a miešanými nápojmi. Receptúry miešaných nápojov navrhli žiaci a ich prípravu predviedli pred zrakmi hostí.

Napriek tomu, že celá príprava a realizácia banketu bola náročná tak pre žiakov ako aj pre učiteľov, všetci mali dobrý pocit z toho, že rodičia odchádzali spokojní a hrdí na svoje deti.

Z pohľadu učiteliek odborných predmetov hlavný význam takýchto príležitostí je v zdokonaľovaní praktických zručností na rôznych pracovných pozíciách ako vedúci banketu, vedúci kuchyne a obsluhy, kuchári či obsluhujúci. Týmto si žiaci trénujú aj manažérske kompetencie pri príprave na ich budúce povolanie.