Partizánky prehrali finále Slovenského pohára, tretíkrát v rade už nezvíťazili

673x
02. Máj 2018
V Jaslovských Bohuniciach sa v utorok prvého mája uskutočnilo vyvrcholenie Slovenského pohára vo futbale žien. Do finále sa dostali dva najlepšie celky na Slovensku, Partizán Bardejov a Slovan Bratislava. Už tretí rok po sebe sa vo finále stretli rovnakí súperi, v oboch doterajších dueloch pohár nad hlavu po záverečnom hvizde zdvihli futbalistky z Horného Šariša.
 
Do dejiska finálového zápasu prišli aj stovky fanúšikov z Bardejova a dievčatám v bielo-modrých dresoch vytvorili búrlivé domáce prostredie.
 
Nevydarený úvod zápasu
 
V úvode stretnutia sa hral vyrovnaný zápas, no v desiatej minúte Kaláberová po odrazenej lopte prekonala brankárku Partizána Gyomraiovú a Bratislavčanky sa ujali vedenia. Inkasovaný gól hostky z Bardejova zaskočil a v ďalších minútach hrali až príliš zakríknuto. Vyrovnať mohla v 23. minúte Mikolajová, no jej nebezpečná strela takmer z polovice ihriska skončila tesne nad bránou Rezekovej.
 
V dvadsiatej siedmej minúte domáce Slovanistky vyštartovali do protiútoku a najlepšia hráčka v úvodnej polhodine, exbardejovčanka Šurnovská, prekonala obranu východniarok druhýkrát. Druhý gól upokojil belasé ženy a tie Partizánky nepúšťali do vyloženejších šancí. Prvý polčas skončil zaslúženou výhrou Slovana 2:0.
 
V druhom polčase súpera viackrát zatlačili, no gól nedali
 
Po zmene strán sa obraz hry zmenil, Bardejovčanky sa odhodlali výsledok zmeniť a priblížiť sa k triumfu a k zisku pohára. Čoraz častejšie sa hralo na strane domácich, no obrana Slovana fungovala veľmi spoľahlivo. S pribúdajúcimi minútami sa domáce čoraz viac a viac bránili, no Bardejovčankám sa už nepodarilo skórovať a tak iba po dvoch nadstavených minútach sa mohli tešiť zo zisku Slovenského pohára. Partizánky tretí triumf v rade nezopakovali.