Partizánky zdolali Nitru rozdielom triedy

590x
07. Máj 2018
Pätnáste kolo prvej futbalovej ligy žien prinieslo súperenie medzi domácim Partizánom Bardejov a hosťujúcou Nitrou. Favoritkami v dueli boli Hornošarišanky, no tie mali v nohách ťažký finálový zápas Slovenského pohára. Bardejovčanky nastúpili v oklieštenej zostave, keď zo základnej zostavy pre zranenia chýbala Dimitrijević, Semanová či Bochinová a Mazurová.
 
V úvode sa oba celky oťukávali, no postupne iniciatívu prevzali domáce futbalistky. V 27. minúte prišla o loptu Hviščová, čo využili hostky a po niekoľkých prihrávkach pred pokutovým územím sa na brankárku Bardejova rútila Pelikánová, ktorá dokázala skórovať a otvorila skóre stretnutia.
 
V závere polčasu bola faulovaná prenikajúca Havranová a Mikolajová z penalty vyrovnala. Polčas tak skončil výsledkom 1:1, i keď domáce trafili dvakrát konštrukciu brány.
 
Po zmene strán domáce svoje súperky pritlačili, no na gól museli počkať do 65. minúty, keď sa opäť strelecky zaskvela Mikolajová. O deväť minút pridala aj svoj tretí gól a definitívne rozhodla o víťazovi. Šesť minút pred záverečným hvizdom sa do streleckej listiny zapísala aj mladá Vaľušová a tak Bardejov zdolal Nitru jasne 4:1.