V Smilne sa uskutočnila najväčšia akcia roka, rekord neprekonaný

942x
11. Júl 2018
V obci Smilno sa uskutočnil Cyrilo-metodský volejbalový turnaj spojený s pečením smilnianského zakrúcaníka. Turnaj napísal už svoju pätnástu kapitolu. Posledné štyri roky má vyššiu úroveň vďaka súťažiacim z Poľska.
 
„Ktorí sú z Gminy Dubiecko, s ktorými máme partnerský vzťah. Navzájom sa navštevujeme. Taktiež som rád, že túto akciu podporila aj Slovenská národná strana, za čo som vďačný Pavlovi Goriščákovi z nášho okresného mesta Bardejov. Počasie krásne vyšlo, deti sa majú kde zahrať, je to taká najväčšia akcia v roku,“ uviedol starosta obce Vladimír Baran.
 
Turnaja sa zúčastnilo sedem družstiev nielen zo Smilna, ale aj z Poľska, z Bardejova a zo Slovenskej národnej strany. Okrem turnaja boli pre deti pripravené detské atrakcie, šípky, dospelí si mohli posedieť v altánku, nechýbala ani káva, pivo alebo guľáš.
 
Špecifikom je súťaž o najdlhší závin, tento rok sa rekord prekonať nepodarilo, keď organizátori namerali 22 metrov a 65 cm, k prekonaniu rekordu chýbali dva metre.
 
„Toho roku je 4. ročník. Každá gazdiná, ktorá môže, upečie, prinesie, naložíme to na dosku, pocukrujeme, pomeriame a tak dáme každému na stôl, aby si pochutnal. Každý si príde na svoje,“ dodala Elena Kimáková, predsedníčka jednoty dôchodcov v Smilne.