VIDEO | Mestská plaváreň v Bardejove poskytuje moderné služby

2126x
11. Júl 2023
Mestská plaváreň na Wolkerovej ulici ponúka profesionálnu kvalitu za komfortné ceny
 
Pozrite si naše video
 
Súčasťou nadštandardných služieb je okrem vírivky a wellness aj soľná jaskyňa.
 
„Od kedy funguje plaváreň presne neviem, ale viem, že bola postavená niekedy v minulom storočí v nejakých 70.-80. rokoch. My sme ju zobrali do nájmu v roku 2016, rekonštruovali sme ju v roku 2017 a 2018. 1. júna 2018 sme ju zrekonštruovanú otvorili. Odvtedy ju máme my v majetku v spoločnosti Bardterm,“ priblížila Mária Vaňková, riaditeľka mestskej spoločnosti Bardterm. 
 
Mestská krytá plaváreň na Wolkerovej ulici po komplexnej rekonštrukcii už piaty rok poskytuje Bardejovčanom aj návštevníkom mesta kvalitné a moderné služby za veľmi komfortné ceny. 25 metrový bazén so šiestimi plaveckými dráhami je k dispozícii sedem dní v týždni.
 
 Soľná jaskyňa (Zdroj: Ahoj. TV)
 
„Ponúkame tu plavecký bazén, ktorý ma 25 metrov o teplote 27 °C. Ďalej tu máme vírivku, ktorá ma 34 °C. Sú tu plavecké kurzy, ktoré môžu deti využívať, máme tu soľnú jaskyňu, smoothie bar a ešte aj wellness,“ prezradil Peter Zápach, vedúci plavárne.
 
„Celá rekonštrukcia stála zhruba 3 milióny eur, ale bolo to komplet so všetkým čiže parkoviská, stavebná časť, strojotechnologická časť, bazén, saunový svet, pretože tam boli len pivničné priestory a soľná jaskyňa. Išli sme do rekonštrukcie plavárne s tým, aby jednak bola pekná, prístupná pre všetkých ľudí a to aj nízkopríjmových. Preto máme relatívne veľmi nízke vstupné na bazén ako aj do wellnessu a soľnej jaskyne,“ doplnila riaditeľka mestskej spoločnosti Bardterm.
 
Mestská plaváreň (Zdroj: Ahoj.TV)  
 
V letných mesiacoch majú návštevníci plavárne možnosť využívať aj vonkajšiu terasu s relaxačnými lehátkami. Na streche je inštalovaných 28 solárnych kolektorov, plaváreň má aj vlastnú kogeneračnú jednotku na výrobu elektrickej energie. Je tu práčovňa, sušička či mangeľ na uteráky a plachty do wellness.
 
„Plávanie ponúkame od pondelka do piatku od 6:00 do 21:00. Cez víkendy je to od 14:00 do 21:00 hod. K štandardu tejto plavárne patrí ešte aj dozor plavčíka, ktorý je tu od rána do večera,“ dodal vedúci plavárne.
 
 Plaváreň ponúka aj vírivku Zdroj: Ahoj. TV)
 
Súčasťou nadštandardných služieb je okrem vírivky a wellness aj soľná jaskyňa, otvorená rovnako celý týždeň vrátane víkendov. Naraz v nej môže relaxovať až 5 dospelých ľudí a osem detí. Soľné tehličky pochádzajú z Donbasu a Pakistanu.
 
„Tým, že v Bardejove nebola žiadna soľná jaskyňa, je to dobré na dýchacie cesty. Ľudia, ktorí tam chodia hovoria, že im to pomáha, a že tam dobre zrelaxujú,“ prezradila Mária Vaňková.
 
Počas minulého roka využilo služby krytej plavárne takmer 60-tisíc návštevníkov. Okrem verejnosti, žiakov, študentov, hasičov, policajtov, plaveckých výcvikov či aquafitnessiek, plaváreň ponúka aj rôzne iné zaujímavé akcie a eventy. V minulom roku to bol napríklad Valentínsky deň, Deň pre ženy, Deň detí, Mikulášska plavecká štafeta, či ukážkové potápanie s prístrojom vedené profesionálnym potápačom.
(13:10, red.)
Diskusia
Pridať komentár