VIDEO | V rámci Dňa dobrovoľníctva sa v Seniorcentre uskutočnila akcia s názvom Tipni si

1247x
11. Júl 2023
 Na Toplianskej ulici v Bardejove si seniori zahrali hru Tipni si
 
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Študentky odboru manažment regionálneho cestovného ruchu zo Strednej odbornej školy ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andraščíka v Bardejove si v rámci Dňa dobrovoľníctva pripravili pre seniorov zo Zariadenia sociálnych služieb na Toplianskej ulici zaujímavú akciu.
 
„Bol to deň dobrovoľníctva, počas ktorého sme zorganizovali pre seniorov a ľudí, ktorí trávia svoj voľný čas v Seniorcentre kvíz, aktivitu, ktorá vychádza z odboru, ktorý u nás vyučujeme. Využili sme trošku prácu naši žiakov, konkrétne žiačky Sarah Kawashovej, ktorá minulý školský rok už maturovala a vytvorila hru s názvom Tipni si,“ povedala Iveta Michalčinová, učiteľka odborných predmetov.
 
Seniori odpovedali na 50 otázok (Zdroj: Ahoj. TV)
 
Sarah Kawashová s touto hrou reprezentovala školu aj na Krajskom kole stredoškolskej odbornej činnosti.
 
„Princípom hry bolo, že sme si všetkých členov rozdelili na niekoľko skupín a tie medzi sebou súťažili. Tipovali čísla napríklad, že kedy bola prvá zmienka o hrade Zborov alebo tipnite si koľko sudov vína sa skrývalo na hrade Strečno. Kto bol so svojim tipom najbližšie, tak dané kolo vyhral,“ dodala Michalčinová.
 
Seniori museli tipovaním zodpovedať na 50 otázok. Tí ktorí vedeli, trafili presne alebo boli najbližšie k správnej odpovedi, získavali najvyšší počet bodov. Skupina, ktorá nazbierala za celú súťaž najvyšší počet bodov, vyhrala.
 
Spevácka skupina Melody (Zdroj: Ahoj. TV)
 
„Bolo ich asi 30 - 35 a myslím, že boli celkom nadšení. Boli rozdelení na 6 členné skupinky a každú skupinu sprevádzala naša žiačka, ktorá bola hovorcom, zapisovateľom a asistentom pre tých, ktorí tu hru hrali,“ uviedla učiteľka Michalčinová.
 
Akciu, ktorá hravým a súťaživým spôsobom spojila staršiu a mladšiu generáciu svojim spevom spríjemnili študentky školy zo speváckej skupiny Melody.
(14:35, red.)
Diskusia
Pridať komentár