V Bardejovských Kúpeľoch otvorili knižnicu víly Dorotky

1129x
27. Júl 2023
Nová lesná knižnica víly Dorotky v Bardejovských Kúpeľoch
Knižnica víly Dorotky (Zdroj: FB ONline Bardejov)
 
„Máme to za sebou. Podarilo sa.“ Takto sme si vydýchli na Lesníckom náučnom chodníku Čierna mláka v Bardejovských Kúpeľoch.
 
Tam deti, spolu s rodičmi z DO Fénix Bardejov, otvorili pre všetkých návštevníkov lesa Lesnú knižnicu víly Dorotky. Knižnica je vyrobené z 200 ročnej dutej jedle, ktorú sme po opracovaní a dotvorení do konečného tvaru v dielni, znova vrátili do lesa. Tam bude ďalej roky slúžiť deťom i dospelákom ako ďalšia zastávka náučného chodníka. Neformálne otvorenie sme si naplánovali na nedeľu 23. júla 2023. Osadenie knižnice v teréne sme urobili pár dní v predstihu.
 
 Na otvorení sa stretlo viac ako 30 ľudí (Zdroj: FB ONline Bardejov)
 
Zbalili sme si do batohov už varič na kávu, horúcu čokoládu alebo čaj, koláče na pohostenie návštevníkov, pamätné odznaky, knihy do novej knižnice a dobrú náladu. V lese sa nás napokon na otvorení knižnice stretlo viac ako 30 ľudí, ktorí nám pomohli naplniť knižnicu prevažne detskými knihami.
 
Knižnicu sme „otvorili“ rannou rosou, ktorú nám nechala vo fľaši víla Dorotka. Napokon sme v dobrej nálade strávili na lesnom pikniku pri knižnici takmer 2 hodiny. Partnermi akcie boli LESY Slovenskej republiky, OZ Šariš a turisti z KST Slávia Bardejov. Veľmi nás potešil záujem ľudí, ktorí kvôli nám merali cestu do Bardejovských Kúpeľov a pomohli nám naplniť knižnicu. Každý účastník preto od nás dostal odznak, ako pamiatku za jeho pomoc.
 
Deti dostali na pamiatku odznak (Zdroj: FB ONline Bardejov)
 
Pevne veríme, že lesná knižnica poteší čo najviac detí a bude im slúžiť dlhé roky. A veríme aj v to, že naše deti si z tejto dobrovoľníckej práce odnesú pozitívne spomienky do ich života.
(10:10, red.)
Diskusia
Pridať komentár