Z lesných strojov mladíci kradli a potom predávali vysokopevnostné reťaze

1412x
04. August 2023
Svidnícki policajti objasnili krádeže z traktorov a lesných strojov
Ilustračná fotografia. (Zdroj: archív) 
 
Svidnícki policajti objasnili v týchto dňoch krádeže vysokopevnostných kovových reťazí ako aj iných vecí z traktorov resp. lesných strojov. Z prečinu krádeže polícia obvinila siedmych mužov  vo veku 21 až 31 rokov z obce Krajná Bystrá (okres Svidník).
 
Prvej krádeže sa obvinení mali dopustiť 14. februára 2023 vo večerných hodinách, v katastrálnom území obce Príkra (okres Svidník). Z lesohospodárskeho stroja zaparkovaného na odstavenom mieste vedľa hlavnej cesty mali ukradnúť reťaz, niekoľko G-hakov, kĺznu sponu, ako aj kanister s benzínom a liter oleja. Ukradnuté veci mali následne predať.
 
Ilustračná fotografia. (Zdroj: archív)  
 
K ďalším dvom krádežiam, z ktorých sú obvinení, došlo 26. februára 2023 vo večerných hodinách. Jeden z obvinených sa v obci Krajná Porúbka (okres Svidník), vlámal do kabíny traktora zaparkovaného na ceste v smere do lesa. Odtiaľ potom ukradol niekoľko vysokopevnostných kovových reťazí, pričom ostatní obvinení dávali pozor, či niekto nejde. Reťaze následne predali.
 
K tretej krádeži došlo v lese pri obci Krajné Čierno (okres Svidník), kde bol zaparkovaný lesný kolesový traktor. Zatiaľ čo traja z obvinených vytiahli spod radlice traktora vysokopevnostné kovové reťaze, ostatní dávali pozor či niekto nejde. Aj tieto reťaze následne predali. Ukradnuté vysokopevnostné kovové reťaze boli nájdené a nepoškodené vrátené majiteľom. Obvinení sú stíhaní na slobode.
(12:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár