VIDEO | Mesto Bardejov nariadilo známemu kickboxerovi odstrániť čiernu novostavbu

5420x
09. August 2023
Ako dopadne čierna stavba známeho Bardejovského kickboxera? Ostane stáť alebo príde exekúcia a búranie?
 
 
Mesto a susedy trvajú na jej odstránení. Spor kickboxera z Bardejova Vladimíra Dudinského a jeho susediek Marty Jutkovej a Moniky Adamuščinovej na ulici Pod Lipkou sa ťahá už päť rokov.
 
Keď v roku 2017 Vladimír Dudinský kupuje pozemok na ulici Pod Lipkou v Bardejove a o dva roky neskôr podáva žiadosť o vydanie stavebného povolenia na stavbu s názvom: Rodinný dom – stavebné úpravy, prístavba a nadstavba - a hneď na to začína stavať, nikto netuší, že práve začína dlhoročný stavebný a susedský spor, ktorý prejde všetkými možnými i nemožnými inštitúciami.
 
Nelegálnu novostavbu nariadilo mesto stavebníkovi odstrániť. (Zdroj: AHOJ TV) 
 
Stavebnými úradmi, samosprávou, mestským zastupiteľstvom, primátorom, viceprimátormi, prokuratúrami, políciou, súdmi, právnikmi, advokátmi, exekútormi, stavebnou komorou aj Národnou kriminálnou agentúrou. A samozrejme médiami. Susedy so stavbou nesúhlasia a namietajú porušovanie svojich vlastníckych práv. Stavebník povolenie nedostane, no napriek tomu stavia.
 
Kvôli obvineniu z trestného činu marenia úradného rozhodnutia stavebného úradu o zastavení stavebných prác, dokonca v októbri 2019 Vladimír Dudinský skončí na 28 hodín v cele predbežného zadržania. Po prísľube, že v stavebných prácach pokračovať nebude, ho prepustia.
 
Stavebník ale naďalej tvrdí, že stavbu odstraňovať v žiadnom prípade nebude. (Zdroj: AHOJ TV)
 
V septembri 2020 ale Bardejovský stavebný úrad Dudinskému vydá dodatočné stavebné povolenie. Nadriadený Prešovský stavebný úrad ho však po odvolaní protistrany zruší. A veci sa začnú komplikovať ešte viac. Po piatich rokoch sporu, vydáva 6. júla 2023 Mesto Bardejov na miestne pomery naozaj prekvapivé rozhodnutie. Nariaďuje stavebníkovi nepovolenú stavbu odstrániť.
 
Podľa prezidenta Stavebnej komory Slovenskej republiky aj podľa advokátky susediek inkriminovanej stavby, je celý spor výsledkom chaotickej činnosti stavebného úradu, nevymožiteľnosti úradných a súdnych rozhodnutí ako aj absencie účinných sankcií. Stavebník ale naďalej tvrdí, že nejde o novostavbu ale o rekonštrukciu starého domu, že ide o jednoduchú stavbu, že prístupovú cestu ani parkovacie miesta nepotrebuje a že stavbu odstraňovať v žiadnom prípade nebude.
(12:00, red.) 
Diskusia
Pridať komentár