Tragická dopravná nehoda, jedna osoba zahynula

9650x
15. August 2023
Tragická nehoda na východe
Vážna dopravná nehoda sa vyžiadala život jednej osoby
 
Neprejazdný tunel Branisko mal za následok vážnu dopravnú nehodu, ktorá sa stala na diaľnici D1 v katastri obce Beharovce v okrese Levoča v pondelok v neskorých večerných hodinách.
 
Osobné motorové vozidlo sa zrazilo s dodávkou, o život prišla jedna osoba, štyri ďalšie osoby utrpeli vážne zranenia. Na mieste zasahovalo dvanásť hasičov i ďalší záchranári z Prešova, Levoče a Beharoviec.
 
 
„Zrážka viacerých dopr. vozidiel okolo 21.20 hod. Minimálne kamión, bus tranzit a osobné auto prevrátené na streche. Zakliesnení ľudia. Na vozovke veľmi veľa rozbitého skla a zdemolované dopravné značenia,“ napísala na sociálnej sieti Dominika.
 
"Manžel bol svedkom. Nejaký opitý vodič predbiehal jeho a ešte jedno auto a nestihol sa zaradiť. Cez dve plné čiary. Vo väčšom aute, 6 alebo 8-miestnom, sa viezla rodina z Litvy, ktorá tu bola na výlete. 37-ročná žena na mieste zomrela," pokračovala Mariana.
 
„Zase kvôli jednému nezodpovednému idiotovi trpia nevinní ľudia,“ nadviazala Beáta. Na mieste hneď po nehode pomáhali aj cestujúci, ktorí boli v bezprostrednej blízkosti nehody. 
 
„Pár minút po 21-vej hodine včerajšieho dňa (14.08.2023) došlo na diaľnici D1 Beharovce za tunelom Branisko, k smrteľnej dopravnej nehode. Účastníkmi bol 73 ročný vozidla zn. Dacia a 35 ročný vodič vozidla zn. Ford, pochádzajúci z Litvy. Zrážka týchto vozidiel si vyžiadala viacero zranených osôb, 37 ročná žena z Litvy pri nehode utrpela zranenia, ktorý na mieste podľahla. Vo vozidle zn. Dacia boli dve osoby a vo vozidle zn. Ford bolo šesť osôb. Obaja vodiči boli na mieste dopravnej nehody podrobení dychovým skúškam, v oboch prípadoch bol výsledok negatívny. Polícia na mieste prípad riadne zadokumentovala, presná príčina dopravnej nehody ako aj miera zavinenia jej účastníkov je v štádiu objasňovania. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade v prípade začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia," uviedla J. Lygdayová z krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove.
(7:33, red)
Diskusia
Pridať komentár