Nová letecká linka z Popradu do Londýna

1962x
22. August 2023
Viac turistov do kraja
Skvelá správa pre východniarov 
 
Z Popradu sa bude ešte tento rok lietať do britského Stanstedu. Novú leteckú linku s cieľom prilákať pod Tatry viac turistov spúšťa popradské letisko v spolupráci so spoločnosťou Ryanair.
 
Linka začne premávať od 1. novembra s dvojtýždennou frekvenciou letov. Jej rozlietanie podporil aj Prešovský samosprávny kraj (PSK).
 
Projekt tzv. incomingových liniek zameraných na dovoz turistov do podtatranského regiónu naberá reálne kontúry. Jedným z jeho výstupov je spustenie novej pravidelnej leteckej linky na trase Poprad – Londýn spoločnosťou Ryanair.
 
Prvých cestujúcich by mala privítať už 1. novembra. Lietať bude dvakrát týždenne v stredy a soboty, a to z popradského letiska na londýnske letisko Stansted, ktoré je tretie najrušnejšie v Británii a prístupné z ďalších 100 destinácií.
 
 
„Vítame každú aktivitu, ktorá môže napomôcť rozvoju cestovného ruchu a turizmu v našom kraji, preto sme pripravení spolupracovať s Letiskom Poprad-Tatry pri rozbehu tejto novej linky. V priebehu prvého roka jej fungovania finančne podporíme cez našu krajskú organizáciu cestovného ruchu sumou 100-tisíc eur propagáciu a promo aktivity, ktoré s ňou budú spojené.
 
Veríme, že to napomôže tzv. rozlietaniu a zabehnutiu linky. Spojenie popradského letiska so spoločnosť Ryanair je prísľubom dostupnosti linky pre široké spektrum návštevníkov. Zároveň v nej vidíme veľký potenciál pre nárast návštevníkov kraja tak počas letnej i zimnej turistickej sezóny,“ priblížil počas tlačovej konferencie k spusteniu linky na Popradskom letisku predseda PSK Milan Majerský.
 
 
Na projekte nového letového spojenia v Prešovskom kraji spolupracujú aj Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska spolu s oblastnými organizáciami cestovného ruchu OOCR Vysoké Tatry a OOCR Liptov.
 
„Tento projekt však linkou Poprad-Londýn iba začína. Dôležitá je dobrá marketingová kampaň, ktorá bude spolu s partnermi z Prešovského samosprávneho kraja a regionálnymi združeniami cestovného ruchu prezentovať naše regióny, s cieľom zvýšiť návštevnosť zahraničných turistov. Tatry, Liptov, Pieniny, Slovenský raj a Poloniny to sú nádherné destinácie, ktoré musíme vedieť predať.
 
Dodatočný benefit pre našu krajinu bude vo forme vybratej DPH, dani z ubytovania, z priamej útraty turistov v regiónoch a z vytvárania práce v turistickom ruchu, ktorá má v našich regiónoch obrovský potenciál,“ doplnil riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska Poprad-Tatry Martin Rakovský.
(20:23, PSK)
 
Diskusia
Pridať komentár