Metropolu východu navštívil kardinál Pietro Parolin

591x
18. September 2023

Košice navštívil druhý najvyšší predstaviteľ Vatikánu kardinál Pietro Parolin

(Zdroj: FB KSK) 
 
Košice pri príležitosti sviatku Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska, navštívil druhý najvyšší predstaviteľ Vatikánu kardinál Pietro Parolin.
 
V piatok 15. septembra ho po príchode na letisku privítali miestni predstavitelia cirkvi i samosprávy, medzi nimi i košický primátor Jaroslav Polaček a jeho námestníčka Lucia Gurbáľová. Parolin následne navštívil Katedrálu Narodenia Presvätej Bohorodičky.
 
(Zdroj: FB KSK)  
 
Vatikánsky štátny sekretár v metropole východu požehnal prijímacie a integračné centrum pre utečencov z Ukrajiny a absolvoval aj stretnutie s ukrajinskou komunitou. „Program kardinála Paroliniho v metropole východu vyvrcholil vešperami v Dóme svätej Alžbety, kde prišli aj mnohí veriaci," informuje na sociálnej sieti mesto Košice.
 
Vedenie mesta kardinála obdarovalo obrazom Košíc. Parolin svoju návštevu zavŕšil podpisom do kroniky mesta.
 
(Zdroj: FB KSK)  

„Druhý najvyšší predstaviteľ Vatikánu pricestoval na Slovensko pri príležitosti 30. výročia nadviazania diplomatických vzťahov medzi Slovenskou republikou a Svätou stolicou, 1160. výročia príchodu sv. Cyrila a Metoda na naše územie, 20. výročia návštevy pápeža Jána Pavla II. a druhého výročia návštevy pápeža Františka," uviedlo mesto Košice.

Informovalo tiež, že kardinál v sobotu 16. septembra dopoludnia predsedal svätej liturgii Jána Zlatoústeho v Klokočove. Požehnal tam aj pútnické centrum.
(11:15, red.) 
Diskusia
Pridať komentár