Prešov má znova hlavného architekta. Bude ním Patrik Panda

876x
18. September 2023
Hlavným architektom mesta Prešov bude Patrik Panda
Patrik Panda. (Zdroj: archinfo.sk) 
 
Informovala o tom radnica na svojej webovej stránke s tým, že vzišiel z výberového konania spomedzi šiestich uchádzačov.
 
Funkcia hlavného architekta je podľa vedenia Prešova veľmi dôležitou súčasťou rozvoja mesta. Panda uviedol, že už viac ako 20 rokov sa venuje projekčnej a inžinierskej činnosti.
 
 
Budúci hlavný architekt s primátorom mesta. (Zdroj: FB Mesto Prešov) 
 
„V druhej polovici aktívnej profesionálnej kariéry tvoril prevažnú časť mojich pracovných činností, okrem navrhovania a projekcie, predovšetkým projektový manažment, inžinierske činnosti vo výstavbe, koordinácia profesií pri realizácii na pozícii technického dozoru investora a autorského dozoru," spresnil.
 
Podľa vlastných slov zastupoval aj investorov pri komunikácii s orgánmi štátnej správy v súvislosti s činnosťami pri povoľovaní stavieb. Budúci hlavný architekt získal niekoľko ocenení. Vlani v rámci udeľovania ocenení CE ZA AR, ktoré každoročne vyhlasuje Slovenská komora architektov, bol nominovaný v kategórii Občianske a priemyselné budovy s projektom obnovy mestskej plavárne v Trebišove. Získal zaň Cenu verejnosti.
(11:50, red.) 
Diskusia
Pridať komentár