Čarovné fotografie Bardejova predstavia mesto v novom šate

1552x
19. September 2023
Čarovný pohľad na Bardejov vám predstaví mesto v nových podobách
(Zdroj: carovne-slovensko.sk)
 
Pýcha Šariša či starobylé, gotické mesto, aj tieto názvy si vyslúžilo mesto Bardejov. Nepochybne jedno z najkrajších miest na Slovensku. Práve tam sa zatúlali tentokrát čarovní fotografi, aby pripravili ďalšiu fotografickú publikáciu tentokrát z okolia Bardejova.
 
Malebné námestie či majestátna Bazilika sú dominantou, ktorý každý domáci či turista nesmú v Bardejove prehliadnuť. Na pomerne malom území môžeme sledovať enormné množstvo jedinečných kultúrnych pamiatok.
 
(Zdroj: carovne-slovensko.sk) 
 
Vydavatelia z Kynceľovej pri Banskej Bystrici sa rozhodli vytvoriť dielo, do ktorého sa mohli zapojiť aj miestni fotografi z Bardejova a okolia. Ich čarovné fotografie majú možnosť zviditeľniť v pripravovanej publikácii Čarovný Bardejov a okolie. Publikácia plná čarovných fotografií má za úlohu pomôcť nielen v rozvoji cestovnému ruchu, ale aj ponúknuť domácim nový pohľad na vlastný región.
 
Umelecké fotografie, ktoré vás očaria
 
Vydaním obrazovej publikácie chce vydavateľstvo podporiť rozvoj mesta Bardejov a jeho okolia. Umelecké fotografie miestnych nadšencov fotografovania sa stanú súčasťou knihy o tomto regióne. Tým, že v tomto regióne žijú, poznajú ho do takej miery, že dokážu vystihnúť moment, kedy sa daný objekt, prírodná scenéria či kultúrno-historická pamiatka ukáže v netradičnom svetle.
 
 
Preto v správnom čase a na správnom mieste zvečnili neopakovateľné fotografické zábery. Prírodné krásny zachytené objektívom miestnych fotografov uchvátia nejedného čitateľa. Umelecké fotografie štiavnického regiónu budete môcť obdivovať v novo pripravovanej knihe o čarovnom Bardejove.
 
„Táto kniha je súčasťou ucelenej celoslovenskej edície, ktorá má poslanie prinášať ľuďom jedinečný pohľad na krajinu. Základnou myšlienkou je, že najúžasnejšie fotografie každého regiónu spravia miestni fotografi. A práve s nimi spolupracujeme. Voláme ich čarovní fotografi a dávame im príležitosť vydať svoje skvostné fotografie aj knižne. A presne takouto čarovnou bude aj kniha o Bardejove a jeho okolí,“ približuje Milan Paprčka, fotografa riaditeľ vydavateľstva.
 
(Zdroj: carovne-slovensko.sk) 
 
Bardejov bude mať možnosť spoznať aj zahraniční návštevník
 
Obrazová časť knihy bude obohatená epickými popismi a tiež informáciami o samosprávach, kultúrnych i vzdelávacích inštitúciách či regionálnych podnikoch, ktoré pôsobia v Bardejove a jeho okolí. Podľa slov Ľubomíra Vyskoča, ako projektového manažéra, sa súčasťou knihy môže stať aj široká verejnosť.
 
„ Ako regionálny projektový manažér som mal možnosť podieľať sa doposiaľ na viac ako dvadsiatke úspešných knižných a mapových projektov Vydavateľstva CBS. Práca na každom z nich mi prinášala radosť a dobrý pocit z toho, že tvoríme hodnotné a užitočné diela, ktoré majú spoločenský prínos a sú veľmi žiadané. Dva z nich sa priamo týkali Bardejova a jeho okolia."
 
(Zdroj: carovne-slovensko.sk) 
 
„Teda mesta, v ktorom som sa narodil a kde žijem. Čarovný Bardejov a okolie je za posledných šesť rokov tretím projektom, ktorý originálnym a jedinečným spôsobom, tentoraz prostredníctvom viac ako stovky umeleckých krajinárskych fotografií bardejovských fotografov, priblíži širokej verejnosti na Slovensku i v zahraničí krásy nášho mesta a jeho najbližšieho okolia."
 
„Pre mňa ako Bardejovčana má práca na tomto projekte osobitú príchuť. Verím, že sa dielo vydarí a že sa mi počas projektovej kampane podarí pre túto myšlienku nadchnúť čo najviac ľudí - predstaviteľov miestnych samospráv a podnikateľských subjektov, ktorých aj touto cestou srdečne pozývam na spoluprácu pri príprave tohto výnimočného estetického diela. Myslím, že sa všetci máme na čo tešiť ” dodáva Ľubomír Vyskoč.
(13:55, red.) 
Diskusia
Pridať komentár