Na autobusovej stanici v Košiciach pribudla zdieľaná knižnica

1503x
22. September 2023
Zdieľaná knižnica ponúka knihy cestujúcim na autobusovej stanici
(Zdroj: FB KSK) 
 
Zdieľaná knižnica pre verejnosť pribudla na autobusovej stanici v Košiciach.
 
Sú v nej uložené knihy, ktoré si cestujúci môžu požičať a prečítať počas čakania na spoj. Môžu tiež priniesť vlastné knihy, ktoré už doma nepotrebujú. Informovali o tom Košický samosprávny kraj (KSK) a IDS Východ, vďaka spolupráci ktorých zdieľaná knižnica v tvare autobusu vznikla.
 
Aktuálne sú v nej uložené romány, dobrodružné knihy, náučná a odborná literatúra, skutočné príbehy, ale aj knihy pre deti. Ponuka sa môže meniť v závislosti od toho, kto si akú knižku vezme alebo do zdieľanej knižnice vloží.
 
(Zdroj: FB KSK)  
 
Knihy tak podľa predsedu KSK Rastislava Trnku ponúkajú čakajúcim na spoj možnosť zmysluplne skrátiť si čas. „Okrem toho chceme touto iniciatívou povzbudiť ľudí k čítaniu a starým knihám dať druhý život," povedal.
 
Na požičanie kníh nie je potrebná žiadna registrácia. Záujemcovia si môžu knihu aj vziať na cestu a pri návrate z práce alebo zo školy ju vrátiť.
 
„Každý sem môže priniesť ďalšie kúsky, ktoré už doma nemajú miesto. Veríme, že týmto spôsobom spríjemnime cestujúcim chvíle čakania na autobus a umožníme im využiť tento čas oveľa efektívnejšie," uviedol riaditeľ IDS Východ Radovan Hužvík. Zdieľaná knižnica, ktorej podobu vytvoril umelec Ján Gonda z Michaloviec, aj vizuálne skrášľuje autobusovú stanicu.
(16:00, red.) 
Diskusia
Pridať komentár