Centrum Prešova bude od piatku do nedele patriť Pokladom regiónu

1933x
22. September 2023

V Prešove štartuje podujatie Poklady regiónu – Prešovské výstavné trhy

(Zdroj: FB PKO Prešov)
 
Od piatka 22. do nedele 24. septembra sa v centre mesta Prešov uskutoční 2. ročník podujatia Poklady regiónu – Prešovské výstavné trhy. Akcia prinesie na prešovskú Hlavnú ulicu prehliadku autentických výrobkov a aktivít lokálnych firiem a organizácií. Jej súčasťou bude aj bohatý kultúrny program.
 
Ako informovala Patrícia Nagyová z Parku kultúry a oddychu v Prešove, tohtoročnou novinkou bude lokálny dizajnový handmade trh, ktorý do centra Prešova prinesie originálnych predajcov a tvorcov so svojou špecifickou značkou. „Na prešovskom námestí sa predvedie aj legendárny Veterán Šariš klub Prešov s prehliadkou vzácnych historických vozidiel,“ uviedla Nagyová. Vďaka prešovskému Street food festivalu budú môcť návštevníci ochutnať rôznorodú paletu jedál a nápojov s výberom miestnej aj exotickej kuchyne. 
 
 
 (Zdroj: FB PKO Prešov)
 
Nosným pilierom podujatia je jeho kultúrny program. Ako „umelecké poklady regiónu“ sa podľa Nagyovej predstaví najznámejší slovenský jazzman a legenda slovenskej hudobnej scény Peter Lipa, ktorého vystúpenie bude jedným z vrcholov programu a prinesie aj oslavu jeho 80. narodenín. 
 
K prešovskému rodákovi sa v rámci programu pridajú speváčky Kristína a Katka Koščová s Danielom Špinerom, skupiny ElevenHill, Chiki liki tu-a, AMC Trio, Arythmia a pre najmenších vystúpia Paci Pac a žiaci z ABC Centra voľného času. „Návštevníkov čaká výnimočný zážitok, ktorý zdôrazní jedinečný charakter, talenty a bohatú históriu nášho regiónu,“ doplnila Nagyová. Vstup na podujatie je bezplatný. 
 
(Zdroj: FB PKO Prešov) 
 
Ako informoval hovorca Dopravného podniku mesta Prešov Vladimír Tomek, v súvislosti s konaním podujatia bude v sobotu 23. septembra v čase od 15:15 do 20:15 uzavretá Hlavná ulica pre mestskú hromadnú dopravu (MHD). Upravená bude organizácia premávky, keď trolejbusové linky 1, 2, 4, 5 a 8 budú nahradené autobusmi a pôjdu po obchádzkovej trase cez ulice Štefánikova, Okružná a Remscheidská a na túto trasu budú odklonené aj všetky autobusové linky z Hlavnej ulice. „Všetky linky MHD na obchádzkovej trase obslúžia zastávky Okružná, Floriánova a Poliklinika,“ doplnil Tomek.

Zároveň dodal, že linka 21/23 pôjde po trase Fintice – Rázcestie Kúty – Šafárikova, cintorín – Fakultná nemocnica – Okružná – Levočská – Malý Šariš. Linka 23/21 pôjde po trase Malý Šariš – Levočská – Okružná – Grešova – Fakultná nemocnica – Rázcestie Kúty – Fintice. Úplne neobsluhované budú Poliklinika v smere na Trojicu, Divadlo Jonáša Záborského a obojsmerne zastávky Na Hlavnej a Trojica. Náhradnými zastávkami budú Poliklinika, Floriánova, Okružná. Čiastočne neobsluhovaná bude zastávka Duklianska, ktorú v smere na Trojicu neobsluhuje linka 21. 
(16:30, red.) 
Diskusia
Pridať komentár