Ak neprídeš voliť, o tvojej budúcnosti rozhodne tvoja stará mama

615x
26. September 2023
Komunitná nadácia Bardejov sa pripojila do celonárodnej kampane Chcem tu zostať
(Zdroj: Komunitná nadácia Bardejov)
 
Dosiahnuť čo najvyššiu voličskú účasť v nadchádzajúcich voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky je cieľom kampane Nadácie otvorenej spoločnosti, Platformy za demokraciu a ďalších slovenských mimovládnych organizácií.
  
Komunitná nadácia Bardejov sa, spolu s jej dobrovoľníkmi, do kampane zapojila v štyroch častiach mesta tzv. Festivalom Demokracie. Na Poštárke, Vinbargu, sídliskách Družba a Obrancov mieru realizuje aktivity mobilizujúce obyvateľov Bardejova zúčastniť sa volieb.

S občanmi debatujú o význame volieb i o tom, aké dôležité pre zdravú spoločnosť je byť aktívnym občanom, ktorý sa zaujíma o veci verejné, kriticky myslí a číta kvalitné médiá, ktoré si overujú informácie a nešíria propagandu. 
  
(Zdroj: Komunitná nadácia Bardejov) 
 
Pri orientácii sa na „predvolebnom politickom trhu“ radia nepočúvať politikov, ktorých pracovnou metódou je vyvolávanie strachu u ľudí a pasovanie sa za bojovníkov proti imaginárnemu nepriateľovi. Rozumný volič vyberá politikov, ktorí ponúkajú jasnú víziu, kam chcú krajinu posunúť namiesto strachu.

Primárnou cieľovou skupinou kampane sú mladí voliči. Nedávny prieskum jasne ukázal ako diametrálne odlišne by volili mladí voliči oproti ich rodičom a starým rodičom. Preto by si každý z mladých mal uvedomiť, že svojou neúčasťou vo voľbách prenechávajú rozhodovanie o ich budúcnosti doslova na starých rodičoch.

Ostatnú časť Festivalu Demokracie uskutoční komunitná nadácia v stredu 27. septembra na sídlisku Obrancov mieru o 16:00 hod. aj za účasti jednej z ambasádoriek slovenskej kampane Chcem tu zostať, Veroniky Cifrovej Ostrihoňovej. Viac o kampani nájdete na www.pretovolim.sk. 
(9:15, red.) 
Diskusia
Pridať komentár