Plavci v Košiciach môžu využívať 33-metrový prestrešený bazén na kúpalisku Červená hviezda

1124x
28. September 2023
Plavci v Košiciach môžu využívať 33-metrový prestrešený bazén na kúpalisku Červená hviezda
(Zdroj: FB Mesto Košice) 
 
Otvorený bude pre verejnosť i športové kluby každý deň vrátane víkendov.
 
„Ide o náhradu pre rekreačných plavcov, vodnopólistov a ďalšie športové kluby počas prestavby Mestskej krytej plavárne (MsKP) na Národné olympijské centrum plaveckých športov Košice (NOCKE)," informuje mesto Košice. Bazén bude otvorený od 6:00 do 21:00, pričom verejnosti bude prístupný ráno a okolo poludnia, a tiež po 20:00.
 
Čas medzi 15:00 a 20:00 je určený na tréningovú činnosť športových klubov. Počas víkendov by mal byť bazén dlhšie prístupný verejnosti, no i tu sa môžu vyskytnúť obmedzenia pre tréningy a zápasy. Harmonogram obsadenosti dráh možno nájsť online na stránke plavárne.
 
(Zdroj: FB Mesto Košice)  
 
„Vodnopólový bazén môže vďaka nafukovačke fungovať nezávisle na kúpalisku Červená hviezda od jesene až do začiatku letnej sezóny, keď sa „čéhačko" vráti ku klasickej prázdninovej prevádzke. „Čéhačko" ukončilo tohtoročnú sezónu 31. augusta, keď jeho bránami prešlo ho 22 400 ľudí. Sesterské kúpalisko Rumanova uzavrelo sezónu uplynulý piatok s bilanciou takmer 32 000 návštevníkov," uvádza mesto.
 
Bazén má osem dráh a voda i vzduch v nafukovačke sú vykurované. Návštevníci môžu využiť i nové šatne a sociálne zariadenia. „Celkové náklady na výstavbu prestrešenia a ďalších súvisiacich prác vyšli na 1,55 milióna eur," uviedlo mesto Košice.S výstavbou NOCKE sa začalo v polovici augusta a mala by trvať 18 mesiacov.
 
(Zdroj: FB Mesto Košice)  
 
„Vranovská spoločnosť Betpres postaví moderný plavecký komplex za 16,68 milióna eur bez DPH. Aktuálne v budove plavárne prebiehajú búracie práce na streche a telese bazéna," priblížilo mesto.
 
Do prevádzky by centrum malo byť uvedené približne v prvej polovici roka 2025. „Po jeho dokončení sa spolu s celoročne prestrešeným vodnopólovým bazénom na kúpalisku Červená hviezda zvýšia kapacitné možnosti plávania pre verejnosť a športové kluby až o polovicu v porovnaní s predchádzajúcim stavom," dodala samospráva.
(14:10, red.) 
Diskusia
Pridať komentár