Na Čínskej ulici v Košiciach vyrástla nová oáza zelene a oddychu

950x
29. September 2023
Ťahanovčania si už môžu užívať novú oddychovú zónu, ktorá skrášľuje priestor na Čínskej ulici na Sídlisku Ťahanovce
(Zdroj: FB Mesto Košice) 
 
Zrevitalizovaný vnútroblok má slúžiť na oddych a relax obyvateľov. Pôvodne zanedbaný priestor s detským ihriskom získal novú podobu a vznikla tak vynovená lokalita s parkovými úpravami, záhonmi, lavičkami, novými chodníkmi, kde nechýbajú ani herné prvky pre najmenších.
 
(Zdroj: FB Mesto Košice) 
 
Na Čínskej sa tiež vynovili schodiská, gabiónové múriky, pričom niektoré ponúkajú priestor na sedenie. V rámci projektu došlo k vynoveniu pôvodného a doplneniu nového verejného osvetlenia. Práce mala na starosti firma ProGarden, ktorá aktuálne realizuje aj ďalšie dve revitalizácie vnútroblokov na Lidickom námestí a Obrancov mieru.
 
Projekt bol financovaný z eurofondov, mesto naň získalo nenávratný finančný príspevok. Celková výška investície po dodatku, ktorý spôsobili práce navyše, predstavuje 126 852 eur s DPH.
 
(Zdroj: FB Mesto Košice)  
 
Mesto Košice plánuje v obci a na sídlisku Ťahanovce v spolupráci s oboma mestskými časťami zrealizovať ďalšie dva zelené projekty. Na námestí v obci by mohla vzniknúť vodná záhrada.
 
Na sídlisku nad Aténskou ulicou - medzi Európskou triedou, Helsinskou ulicou a budovou základnej umeleckej školy, má vzniknúť nová oddychová zóna Europark. Cieľom projektu je zlepšiť životné prostredie obyvateľom mestskej časti, doplniť zeleň a vybudovať nové plochy na oddych a šport.
(10:00, red.) 
Diskusia
Pridať komentár