VIDEO | Základná škola v Šibe oslávila 90 rokov

2611x
06. Október 2023
Obecnou a školskou slávnosťou si v obci Šiba v pondelok 2. októbra pripomenuli 90. výročie založenia obecnej základnej školy
 
Ako zdroj historických informácií o dejinách miestnej školy, o začiatkoch vyučovania v obci, ale aj o významných míľnikoch a zmenách, ktorými škola v Šibe v priebehu 90-tich rokov prešla, poslúžila bohatá, 100-ročná obecná kronika. Autentické zážitky a zaujímavé príbehy porozprávali a doplnili aj pozvané pamätníčky, obyvateľky obce Mária Hudáková a Júlia Kovaľová.
 
(Zdroj: MH) 
 
„Keďže sa za posledné roky sa na našej škole urobilo strašne veľa, čo sa týka materiálno-technického vybavenia a škola nabrala úplne nový šat, a keďže sme po preštudovaní obecnej kroniky zistili, že 2. októbra uplynie práve 90 rokov od jej postavenia, rozhodli sme sa osláviť toto výročie malou slávnosťou a pripomenutím si jej histórie,“ povedala riaditeľka školy Andrea Sokolová.
 
(Zdroj: MH) 
 
Po prezentácii historického príbehu školy, ktorý detailne zdokumentovala a pripravila jej dlhoročná riaditeľka Andrea Sokolová, a ktorú dopĺňali hudobné a dramatické vystúpenia jej žiakov ale aj rozprávanie pamätníčok, už novo zrekonštruované priestory školy posvätil duchovný otec a správca miestnej rímskokatolíckej farnosti, Imrich Boľanovský.
 
(Zdroj: MH) 
 
„Je krásne, že táto budova sa zachovala až dodnes. A čo ma ako starostu teší najviac je, že za posledných päť rokov sme takou rozsiahlejšou rekonštrukciou a jej premenou, dokázali dať škole nový impulz. Veríme, že to pomôže hlavne našim žiakom pri tom štarte do sveta vzdelávania,“ komentoval výročie školy starosta obce Šiba Peter Lenárt.  
 
Potom sa už deti, učitelia, rodičia aj pozvaní hostia mohli tešiť na najväčšie prekvapenie slávnostného popoludnia. Chutnú špeciálnu školskú tortu, ktorú sa spoločne s malým občerstvením podávala vo vynovenej školskej jedálni.
(9:45, red.) 
Diskusia
Pridať komentár