VIDEO | Bardejovská komunitná škola AVES bude mať nové priestory

1693x
06. Október 2023
Komunitná škola AVES odštartovala v nových priestoroch rekonštrukciu za 120-tisíc eur
 
V školskej budove na ulici 29. augusta vedľa Ľudovej jedálne, predstavilo vzdelávacie centrum Občianskeho združenia Aves Education – komunitná škola AVES, projekt rekonštrukcie svojich nových priestorov, v ktorých sídlia od leta tohto roku.
 
Vzdelávacie centrum - komunitná škola AVES pre individuálne vzdelávanie žiakov vzniklo v Bardejove v roku 2021. Dnes tu pracuje päť ľudí a oficiálne ho zastrešuje Základná škola s materskou školou v Ľubovci pri Prešove.
 
(Zdroj: AVES) 
 
„Deti zo vzdelávacieho centra AVES sú už druhý rok našimi žiakmi a my sme s touto skupinkou naozaj veľmi spokojní, pretože sa snažia a robia veci ináč. Učia inovatívnymi metódami a ich výsledky na poslednej komisionálnej skúške boli veľmi dobré, povedala by som až nadpriemerné,“ povedala Monika Rišková, riaditeľka Základnej školy s materskou školou v Ľubovci pri Prešove, pod ktorú AVES patrí.  
 
Komunitná škola AVES poskytuje deťom individuálny prístup a využíva moderné metódy vzdelávania, založené na vedeckých výskumoch, neurovede a psychológii. Zároveň kladie dôraz na hodnotový systém a charakterové vzdelávanie.   
 
(Zdroj: AVES) 
 
„Myšlienka komunitnej školy vznikla z našej vlastnej potreby, na základe toho, že v Bardejove sme žiadnu ponuku, ktorú by sme si pre naše deti predstavovali. Tak sme si povedali, že do toho ideme. Momentálne tu máme desať detí, päť prvákov a päť druhákov. Fungujeme na grantoch a dotáciách, na dvoch percentách a tiež z darov rodičov,“ vysvetlila manažérka školy Edita Maxinová.  
 
(Zdroj: AVES)  
 
„Rekonštrukčné práce sa budú týkať interiérových prerábok. Vytvoríme pekný nástupný priestor s pobytovými schodmi, prerobíme priestory WC pre chlapcov aj pre dievčatá, v jednej z tried budeme posúvať priečku, celý priestor interiéru presvetlíme a budeme sa snažiť celú školu aj výtvarne pretvoriť tak, aby to tu bolo veselé, hravé a farebné,“ povedala autorka návrhu rekonštrukcie priestorov, architektka Alena Harajdová. 
 
Na rekonštrukciu nových priestorov získala komunitná škola AVES z príspevku ministerstva regionálneho rozvoja dotáciu 120-tisíc eur. Prestavba prebehne koncom tohto a začiatkom budúceho roka. Projekt by mal byť ukončený do konca roka 2024.
(13:55, red.) 
Diskusia
Pridať komentár