VIDEO | Len lieky nestačia: Na stretnutí v seniorcentre bojovali proti reume jogovou terapiou

1479x
09. Október 2023
Len lieky nestačia. Nezabudnime sa rozprávať
 
Nehľadaj čas na cvičenie, cvič!
 
Toto boli lajtmotívy stretnutia reumatológa Daniela Martička a inštruktorky jogy Silvie Studenič Bobockej, ktorí sa v rámci Univerzity Reumy - Ligy proti reumatizmu na Slovensku prišli porozprávať ale aj prakticky si vyskúšať jogovú terapiu a cvičenia so seniormi do mestského Seniorcentra na Toplianskej ulici v Bardejove.
 
(Zdroj: AHOJ TV) 
 
„Verím, že nám aj pán doktor potvrdí, to čo mám potvrdené aj z mojej praxe. Že dôležitý je práve takzvaný self-manažment pacienta, teda ako sa hovorí priložiť ruku k dielu. A to jednak pohybovou terapiou, ale aj správnym dýchaním, správnou stravou, správnym myslením. Toto všetko sa snažím spojiť do jedného terapeutického, zhruba 60 až 75 minútového cvičenia,“ vysvetlila certifikovaná inštruktorka jogovej terapie pre reumatikov, ktorá je zároveň sama dlhoročným pacientom s reumatoidnou artritídou, Silvia Studenič Bobocká z Bratislavy.
 
„Moje prednáška smerovala k tomu, že naozaj lieky sami o sebe nestačia. Osobne si myslím, že slovenská reumatológia je an veľmi dobrej úrovni. Nedostatkom slovenskej reumatológie je nedostatok lekárov, ktorí by sa touto chorobou zaoberali. Jednoducho nie sme schopní časovo vyšetriť nával pacientov, ktorí sa k nám do ambulancie hlásia,“ povedal bardejovský reumatológ Daniel Martiček.  
(10:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár