V Bardejove, Prešove či Snine skončili nedisciplinovaní vodiči za mrežami

1453x
11. Október 2023
Vyčíňanie vodičov na severovýchode nepozná hranice
 
(Zdroj: FB Polícia SR - Prešovský kraj) 
 
Jazda bez vodičákov, pod vplyvom alkoholu či v protismere sa nedisciplinovaným víkendovým vodičom vypomstila. 
 
Bez evidenčného čísla a opitý
 
Vo veci trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky bolo na základe získanej dôkaznej situácia vznesené obvinenie mužovi z obce Bartošovce. V sobotu 7. októbra popoludní, v obci Snakov, jazdil na motocykli bez evidenčného čísla. Pri miestnom pohostinstve bol z dôvodu nekoordinovanej jazdy zastavený policajnou hliadkou. Výsledok vykonanej dychovej skúšky u vodiča dosiahol hodnotu 1,9 promile. Vodič skončil v cele policajného zaistenia.
 
 (Zdroj: FB Polícia SR - Prešovský kraj)
 
Jazdil v protismere
 
Len 20-ročný muž z obce Široké pri Prešove bol obvinený z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky, ktorého sa dopustil v nedeľu 8. októbra krátko pred šiestou hodinou ráno. Viedol osobné vozidlo, pričom na úrovni miestneho kostola jazdil bezdôvodne v protismernej časti cesty v dôsledku čoho narazil do protiidúceho osobného auta, vodičom bol 22 ročný muž z obce Fričovce.
 
 
Policajná hliadka po príchode na miesto dopravnej nehody podrobila oboch účastníkov kontrole, výsledok dychovej skúšky u 20 ročného vodiča bol pozitívny, presiahol hodnotu 1 promile. Mladý vodič bol obmedzený na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia.
 
(Zdroj: FB Polícia SR - Prešovský kraj) 
 
Opitý a v zákaze činnosti
 
Dve hodiny po polnoci v nedeľu 8. októbra jazdil 24-ročný muž zo Sedlísk, jazdil na osobnom vozidle v smere od obce Ubľa (okres Snina), na obec Ladomirov. Pri prejazde zákrutou prešiel do protismeru, narazil do stromu a s vozidlom sa prevrátil na strechu. Vodič sa na mieste nehody podrobil dychovej skúške, výsledok dosiahol 1,6 promile.
 
Následnou lustráciou tohto muža bolo zistené že má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidla všetkých druhov a to až do apríla roku 2026. Na základe týchto skutočností bolo 24-ročnému mužovi povereným príslušníkom Okresného dopravného inšpektorátu v Humennom vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky ako aj z trestného činu marenie výkonu úradného rozhodnutia.   
(14:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár