Bývalý prezident Andrej Kiska je vinný z daňového podvodu

1084x
11. Október 2023
Súd v Poprade rozhodol, že bývalý prezident Kiska je vinný z daňového podvodu
(Zdroj: tasr) 
 
Okresný súd v Poprade na dnešnom hlavnom pojednávaní uznal bývalého prezidenta Andreja Kisku vinného z pokračujúceho daňového podvodu. Rovnako aj konateľa jeho spoločnosti KTAG Eduarda K.
 
Exprezidentovi sudkyňa uložila dvojročný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom na tri roky, peňažný trest 15-tisíc eur a tiež zákaz činnosti spočívajúci v zákaze vykonávať funkciu konateľa a štatutárneho zástupcu obchodnej spoločnosti vo výmere šesť rokov.
 
Eduard K. dostal dvojročný trest s odkladom na dva roky, peňažný trest 10-tisíc eur a zákaz vykonávať funkciu konateľa a štatutárneho zástupcu obchodnej spoločnosti na päť rokov a osem mesiacov.
 
(Zdroj: tasr) 
 
Kým obžalovaný Eduard K. si podľa sudkyne neoprávnene vo veľkom rozsahu uplatnil nárok na vrátenie DPH v úmysle zadovážiť sebe alebo inému neoprávnený prospech, Andrej Kiska podľa jej slov úmyselne zosnoval a riadil toto uplatnenie nároku s rovnakým úmyslom.
 
Prokurátor Krajskej prokuratúry v Prešove podal ešte na jar 2022 na Okresný súd Poprad obžalobu na Andreja Kisku pre pokračovací zločin daňového podvodu vo forme organizátora. Obžaloba súvisela so spomínaným neoprávneným uplatnením nároku na vrátenie nadmerného odpočtu spoločnosťou KTAG, s.r.o., Poprad za jún 2013, november 2013 a apríl 2014 v celkovej výške 155-tisíc eur.A
(15:30, red.)
Diskusia
Pridať komentár