VIDEO | Vo Veľkom Šariši otvorili ihrisko na plážový volejbal a petang

854x
12. Október 2023
Pri rieke Torysa vo Veľkom Šariši otvorili ihrisko na plážový volejbal a petang
 
Z mesta Veľký Šariš sa postupne stáva mekka tradičných ale aj netradičných športov. Po kolkoch a teakwonde si budú môcť jeho obyvatelia v rekreačno-športovej zóne pri Toryse zahrať už aj plážový volejbal a petang.
 
V centrálnej zóne Veľkého Šariša pri rieke otvorili nové ihrisko na plážový volejbal a spolu s ním aj nové regulérne ihrisko na petang. S financovaním volejbalového ihriska pomohla sumou 6-tisíc eur Nadácia Spotrebného družstva COOP Jednota. Projekty ihrísk realizovali Technické služby mesta.
 
(Zdroj: AHOJ TV) 
 
„Plážové volejbalové ihrisko vzniklo vďaka podpore nadácie COOP Jednota. Pre Šarišanov sme chceli v tejto centrálnej časti mesta vytvoriť rekreačné a športové možnosti. Verím, že obidve športoviská pomôžu našim obyvateľom v aktívnom oddychu a prajem im nech sú plné,“ komentoval otvorenie ihrísk primátor Veľkého Šariša Viliam Kall.  
 
„V rámci lokálnych komunít COOP Jednota Prešov vybrala práve mesto Veľký Šariš. No a potom už obyvatelia mesta a zákazníci, ktorí nakupovali v našom supermarkete rozhodli, že naša nadácia podporí práve to plážové volejbalové ihrisko,“ povedal Štefan Bujňák, predseda predstavenstva COOP Jednota Prešov. 
 
Nové petangové ihrisko financovala mestská Jednota dôchodcov Slovenska spolu s niekoľkými poslancami mestského zastupiteľstva prostredníctvom ich participatívneho rozpočtu. Náklady na jeho výstavbu sa pohybovali v sume okolo 2-tisíc eur.
 
(Zdroj: AHOJ TV) 
 
„Ľudia z Veľkého Šariša nás kontaktovali, aby sme im poradili ako sa profesionálne stavia a buduje takéto petangové ihrisko, aké rozmery a parametre musí spĺňať. Takže sme radi, že sme sa na tomto projekte mohli podieľať. Dnes sme sem prišli, aby sme seniorom z Veľkého Šariša vysvetlili pravidlá hry,“ vysvetlil David Mortreaux, honorárny konzul Francúzskej republiky na Slovensku a prezident slovenskej federácie Pétanque. 
 
Na otvorení a pokrstení týchto športovísk privítali dokonca honorárneho konzula Francúzskej republiky na Slovensku a prezidenta slovenskej federácie Pétanque Davida Mortreaux, ako aj členov košického Tontons Pétanque klubu.
(11:15, red.) 
Diskusia
Pridať komentár