Poľsko predĺžilo kontroly na hraniciach o ďalších 20 dní

1044x
12. Október 2023
Poľsko predĺži dočasné kontroly na hraniciach so Slovenskom o ďalších 20 dní do 2. novembra
 
(Zdroj: FB) 
 
„Zajtra sa končí prvé obdobie, na ktoré bola zavedená dočasná kontrola na hraniciach so Slovenskom,“ povedal vo štvrtok 12. októbra v poľskom Rádiu One šéf rezortu vnútra a správy Mariusz Kamiński.
 
„Dočasné kontroly na hraniciach so Slovenskom predĺžime o ďalších 20 dní, do 2. novembra,“ povedal šéf ministerstva vnútra a správy Mariusz Kamiński v poľskom Rádiu One.
 
Zdôraznil, že už je pripravený projekt na predĺženie dočasnej kontroly na hraniciach so Slovenskom o ďalších 20 dní, teda do 2. novembra.
 
 (Zdroj: FB)
 
„Dnes oznámime, že dočasná kontrola bude predĺžená do 2. novembra. Je to v súlade so Schengenským kódexom. Taký je náš postup. Dnes budeme informovať aj Európsku komisiu, že vstupujeme do druhej etapy a predlžujeme dočasnú kontrolu. Máme dobré výsledky a existujú aj nespochybniteľné účinky týchto kontrol. Cez Poľsko nebudú viesť nelegálne migračné trasy,“ povedal Kamiński.
 
Od stredy (4.10.) polnoci dočasne zaviedli kontrolu na hraniciach so Slovenskom. Cez hranice sa dá prejsť cez 8 cestných a 3 železničné priechody a 11 priechodov pre chodcov. Na ostatných miestach to nie je povolené. Napríklad na horských chodníkoch v Tatrách.
 
Hraničný priechod je možné v prípade potreby prejsť len pešo. Účelom zavedenia hraničných kontrol je zabrániť nelegálnej migrácii z balkánskej trasy. Pri vstupe do Poľska vám skontrolujú občiansky preukaz alebo pas. 
(13:30, red.) 
Diskusia
Pridať komentár