V župnej knižnici v Bardejove odštartoval kurz o svetovej literatúre

1495x
13. Október 2023
Študenti, učitelia, zamestnanci v kultúre, ale aj seniori v Bardejove spoznávajú najdôležitejšie diela svetovej literatúry
(Zdroj: po-kraj.sk) 
 
Tými ich sprevádza lektor z Profesnej školy médií v Prahe Ján Hreško. Pilotný ročník klubu by mal ponúknuť celkovo 20 seminárov. Prvý odštartoval koncom septembra a privítal desiatku účastníkov, ďalší bol na programe vo štvrtok 12. októbra s Homérovou Íliadou.
 
Svetová literatúra je hlavnou témou pilotného ročníka Klubu inšpiratívnych diel, ktorý realizuje Okresná knižnica Dávida Gutgesela v Bardejove. Jej cieľom je otvoriť mladým čitateľom, učiteľom a ďalšej širokej verejnosti cestu ku kvalitnej literatúre. Spoznávať ju majú počas dvadsiatich stretnutí pod taktovkou vysokoškolského pedagóga a doktora filozofie Jána Hreška. Na prvom ich privítal 28. septembra a druhý sa realizoval vo štvrtok 12. októbra.

Kurz ponúka pravidelné záujmové vzdelávanie v štýle „great books courses“. A to dvakrát v mesiaci počas jedného roka. Každý zo seminárov trvá 90 minút.
 
(Zdroj: po-kraj.sk) 

Rovnako ako počas prvého septembrového seminára, aj druhé je venované známemu gréckemu epickému básnikovi Homérovi, tentoraz konkrétne jeho Íliade. Zameria sa na to, aké odpovede na nadčasové otázky ľudstva zamerané na vojnu, hnev a uznanie po sláve, ako aj na spoločenské problémy ponúkli starí Gréci. Jeho súčasťou bude aj čítanie kľúčových pasáží kníh sprevádzané výtvarnými interpretáciami.

Absolvovanie kurzu má študentom poskytnúť prípravu pre univerzitné vzdelávanie v oblasti literatúry, učiteľom priniesť ďalšiu inšpiráciu, pracovníkom v kultúre nové poznatky a objavy a seniorom atraktívny čas strávený s kultúrou v komunite.

Prihlasovanie na kurz je stále otvorené. Všetky potrebné informácie o pripravovaných seminároch a podmienkach účasti v Klube inšpiratívnych diel, ako aj o jeho lektorovi poskytne usporiadateľ Okresná knižnica Dávida Gutgesela v Bardejove.
(8:00, red.) 
Diskusia
Pridať komentár