Župná knižnica v Košiciach Nad Jazerom otvorila bezbariérovú pobočku

1230x
20. Október 2023
Za vôňou papiera vás po novom zavedie nos priamo do presťahovanej pobočky župnej Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach Nad jazerom
(Zdroj: FB KSK) 
 
Sídli na novej adrese, na prízemí tamojšieho miestneho úradu. Vďaka presťahovaniu knižnica získala bezbariérový prístup a tak si k literatúre bude môcť doslova pričuchnúť naozaj každý.
 
Nové priestory tiež ponúkajú modernú oddychovú zónu a detský kútik a 13-tisíc titulov na čítanie. Nechajte sa zlákať a vojdite do sveta písmen, faktov, hier, ale aj lásky či fantastických tvorov. Pre čitateľov, ale aj záujemcov o registráciu v pobočke Nad jazerom je pripravených niekoľko skvelých bonusov, akým je aj generálny pardon na sankcie.
 
(Zdroj: FB KSK)  
 
Od stredy 18. októbra 2023 nájdete knižnicu na prízemí budovy miestneho úradu na Poludníkovej 7. Samozrejmosťou je veľký výber nových kníh, a to ako beletrie, tak aj odbornej literatúry a kníh pre deti a mládež. V knižnici nájdete priestor pre štúdium, PC s internetom a oddychovú zónu.
 
Novinkou je detský kútik s príjemným prostredím a možnosťou organizovať zážitkové čítania či podujatia pre deti. Vytvorili sme tiež mini čitáreň, kde nájdete aktuálne periodiká v podobe najčítanejšej dennej tlače a časopisov.
 
(Zdroj: FB KSK)  
 
Knižnica ponúka zápisné pre nových čitateľov za symbolické jedno euro, čo platí aj pri predĺžení členstva. Deti do 15 rokov získajú svoj čitateľský preukaz zadarmo. Zábudlivcov isto poteší generálny pardon, teda odpustenie sankčných poplatkov za knihy vrátené po termíne. Tešíme sa, že vám opäť môžeme prinášať radosť z objavovania knižných príbehov i zo sprostredkovania poznania, ktoré v knihách nachádzame.
(13:10, red.) 
Diskusia
Pridať komentár