VIDEO | Vila Fontána v Bardejovských kúpeľoch prešla obnovou

1704x
20. Október 2023
V Bardejovských kúpeľoch ukončili práce na vile Fontána
 
Počas leta tu prebehla kompletná rekonštrukcia exteriéru budovy, úprava jej okolia a pribudol aj nový balkón. Rekonštrukcia si vyžiadala investíciu 270-tisíc eur.

Liečebný dom Fontána, bývalý Blumenfeld s typicky historickým kúpeľným vzhľadom, sa nachádza v centre Bardejovských kúpeľov, medzi kúpeľnou kolonádou a nákupným strediskom. Prebehla tu kompletná rekonštrukcia fasády, vybudoval sa nový balkón, upravilo okolie a celá stavba dostala nový vzhľad.
 
 POZRITE SI AKO VYZERÁ VILA FONTÁNA PO REKONŠTRUKCII
 
„Začiatkom jari sme rozhodli, že by bolo vhodné túto budovu trochu upraviť a sme veľmi radi, že sa to podarilo. Keďže práce prebiehali iba na vonkajšej fasáde, vila bola kúpeľnými hosťami používaná aj počas rekonštrukcie. Pri obnove sme samozrejme úzko spolupracovali s pamiatkovým úradom, keďže ide o národnú kultúrnu pamiatku,“ vysvetlila Tamara Šatanková, ekonomicko-obchodná riaditeľka spoločnosti Bardejovské Kúpele a.s.
 
 
 (Zdroj: MH)
 
Celkové náklady na rekonštrukciu vily sa vyšplhali na 270-tisíc eur. Rekonštrukčné práce prebiehali počas štyroch mesiacov, od začiatku júna do konca septembra 2023.
 
„Liečebný dom Fontána sa nachádza v centre Bardejovských Kúpeľov, medzi Kolonádou a nákupným strediskom. Kapacita kúpeľného domu je 50 lôžok. Po rekonštrukcii sa výrazne zvýši štandard ubytovania a kúpele vo vynovenej Fontáne získavajú ďalšiu fotogenickú stavbu s historickým typicky kúpeľným výzorom,“ povedal generálny riaditeľ akciovej spoločnosti Bardejovské Kúpele Pavol Menšík.
(13:45, red.)
Diskusia
Pridať komentár