VIDEO | V Bardejove spoznali víťazov celoslovenskej baristickej súťaže

2002x
30. Október 2023
Baristické súťaže
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Stredná odborná škola ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andraščíka v Bardejove hostila v jednom týždni hneď dve prestížne kávové akcie.
 
Prvé tri dni sa jej študenti cibrili v baristických zručnostiach a záver týždňa patril štvrtému kolu celoslovenskej baristickej súťaže stredných škôl - Slovak Barista Cup.
 
Pod garanciou Akreditovaného baristického školiaceho strediska Academy of Coffee v Trnave, sa v Bardejove zišlo dohromady 19 súťažiacich z 11 hotelových akadémií a odborných stredných škôl, aby si v dynamickom tempe zasúťažili v troch baristických disciplínach.
 
 
Prvé miesto v celkovom hodnotení získal nakoniec Adam Botka z Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Prešove. Na druhom sa umiestnil Richard Kniezner zo Súkromnej strednej odbornej školy hotelierstva a gastronómie Mladosť v Prešove. Tretie miesto obsadil Adam Vajda z Hotelovej akadémie v Nitre.
 
Bodoval aj súťažiaci študent z bardejovskej školy Viliam Kačmár, ktorý získal cenu za najlepšiu techniku mlynčeka.
 
Ako je na tom slovenská baristika dnes? Našich odborníkov cofeológov sme sa opýtali, či si už štandardne v kaviarni vypijeme kvalitne pripravenú chutnú kávu.
(13:16, red)
 
Diskusia
Pridať komentár