Nová letecká linka Raynair-u do Londýna spustená

3105x
02. November 2023
Dobrá správa pre cestujúcich
Z Popradu do Anglicka. Od prvého novembra realitou 
 
Z popradského letiska odleteli včera (1.11.) popoludní prví cestujúci do londýnskeho Stanstedu. Stalo sa tak v rámci novej leteckej linky, ktorú letisko spustilo v spolupráci so spoločnosťou Ryanair.
 
Nová aerolinka bude lietať pravidelne dvakrát do týždňa vždy v stredu a v sobotu. Jej vznik podporil aj Prešovský samosprávny kraj a krajská i oblastné organizácie cestovného ruchu.
 
Na Sviatok všetkých svätých odleteli spod Tatier do Londýna krátko po 16. hodine prví cestujúci na novej pravidelnej linke spoločnosti Ryanair. Tá bude spájať Letisko Poprad-Tatry s britským Stanstedom dvakrát týždenne v stredu a sobotu.
 
Prvý let Boeingom 737 MAX 8-200 sa plne obsadil a na jeho palube sa nachádzalo 190 cestujúcich. Nové letecké spojenie Ryanair-u je pritom prvý z výstupov v rámci tzv. incomingových liniek zameraných na dovoz turistov do podtatranského regiónu.
 
 
Participuje na ňom Prešovský samosprávny kraj, Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska i OOCR Región Vysoké Tatry a OOCR Liptov.
 
Konkrétne PSK poskytol letisku podporu pre marketingovú kampaň linky. V priebehu prvého roka jej fungovania finančne vykryje cez svoju krajskú organizáciu cestovného ruchu sumou 100-tisíc eur propagáciu a promo aktivity, ktoré s ňou budú spojené.
 
Má to napomôcť tzv. rozlietaniu a zabehnutiu linky. Spojenie popradského letiska so spoločnosť Ryanair je prísľubom dostupnosti linky pre široké spektrum návštevníkov.
 
Jeho primárnym cieľom je prezentovanie regiónov Prešovského kraja - Tatier, Pienin, Liptova, Polonín či Slovenského raja zahraničnému turistovi, a tým zvýšenie jeho návštevnosti tak počas letnej, ako i zimnej turistickej sezóny.
 
Letisko Londýn Stansted leží severovýchodne od britskej metropoly a dopĺňa najväčšie letiská v okolí Londýna Heathrow a Gatwick. Vo Veľkej Británii je tretím najrušenejším s napojením na ďalších približne 100 destinácií prevádzkovaných spoločnosťou Ryanair. Tá pritom disponuje databázou až 100 miliónov aktívne cestujúcich.
(18:44, PSK)
Diskusia
Pridať komentár