VIDEO | Mesto Svidník nezaháľa a ponúka jeseň plnú podujatí

2732x
03. November 2023
Martin Chodúr zaujal
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Známe skladby významných vokalistov z minulého storočia zazneli na koncerte vo svidníckej kinosále, recitál za sprievodu elektrického klavíra a priečnej flauty zaspieval Martin Chodúr.
 
„Pocit máme výborný celkovo. Bolo vidieť aj na tvárach a reakciách ľudí, že sa im páčil repertoár, ktorý sme vybrali a ako sme to podali. Osobne mám rád pesničku práve z filmu Motýlek – Free As and the Wind, ale najlegendárnejšia a so mnou veľmi spätá je pieseň My Way, na ktorú mám veľa spomienok,“ podelil sa o svoje pocity spevák Martin Chodúr.
 
Na záver krásneho koncertu odznela všetkým dobre známa pieseň Halleluja, ktorú skladateľ Leonardo Cohen písal dlhých desať rokov.
 
 
Okrem koncertu Pocta velkym hlasům sú na Slovensku naplánované ďalšie vystúpenia, na ktoré pozýva samotný Chodúr.
 
„30.11.2023 v Prešove budeme v M Aréne v tejto zostave len piano a flauta. To sú také, ja im hovorím, nahé koncerty, pretože sa tam vôbec nič neschová a sú zameraná na spev - tie piesne sú pomerne náročné. A druhý koncert 17.12.2023 v Batizovciach a tam budeme s celým komorným orchestrom, takže tam to bude o veľkom zvuku a bude to celé také sviatočné,“ povedal Chodúr a dodal.
 
„Okrem týchto koncertov, kde sa venujeme prevzatej tvorbe týchto veľkých hlasov, tak mám svoje vlastné pesničky, ktoré si píšem. Píšem si hudbu aj texty a teraz mi vychádzajú dve nové pesničky a dva nové videoklipy a obidve pesničky sú v spolupráci so Slovákmi. To sa nikdy v mojej histórii nestalo. Prvá pieseň je s bratislavským skladateľom Martinom Kráľom a druhá s úžasným muzikantom a basgitaristom Mariánom Zimom,“ prezradil spevák.
 
Mesto Svidník nezaháľa a ponúka jeseň plnú podujatí. Ak ešte neviete, ako strávite svoj voľný čas, teraz je ten správny moment objednať si lístky na jedno z ponúkaných podujatí. Nerozmýšľajte dlho, pretože už teraz sú niektoré vypredané.
(10:22, red)
Diskusia
Pridať komentár