VIDEO | V Stropkove uzavreli ďalší zo série poľsko-slovenských projektov Interreg

2250x
11. November 2023
Projekt v hodnote viac ako 2 milióny eur
 Sledujte našu videoreportáž
 
Za účasti zástupcov dvoch poľských a dvoch slovenských samospráv sa v reprezentačnej sále Kaštieľa v Stropkove uskutočnila záverečná konferencia partnerského projektu s názvom Posilnenie spolupráce v oblasti kultúrneho a prírodného dedičstva.
 
Projekt v hodnote viac ako 2 milióny eur bol financovaný z programu cezhraničnej spolupráce Európskej únie Interreg Poľsko-Slovensko 2014 až 2024 Európskeho fondu regionálneho rozvoja.
 
Zúčastnili sa ho poľské obce Bobowa a Sekowa, slovenská obec Nižná Polianka a mesto Stropkov.
 
Po privítaní účastníkov a príhovore primátora Stropkova Ondreja Brendzu, v prvej časti konferencie partnerské mestá predstavili svoje projektové aktivity a zhodnotili ich výsledky a efekt.
 
 
V rámci projektu bol v poľskej Bobowej postavený nový amfiteáter za 1,8 miliónov eur, vybudoval sa tiež rekreačno prírodný park v poľskej obci Siary v hodnote 1,4 milióna eur.
 
V Nižnej Polianke sa realizoval kostolný park a revitalizovalo verejné priestranstvo pri budove Obecného úradu.
 
V meste Stropkov za viac ako 192 tisíc eur zrekonštruovali mestský Jubilárny park.
 
V druhej časti konferencie odprezentoval Ľuboslav Šmajda z mestského úradu históriu Jubilárneho parku v Stropkove v premenách času.
 
Predstavil tiež novú publikáciu, vydanú v rámci projektu s názvom Mystériá viery IV – Oltárni svätci a svätice.
 
V závere konferencie mali zástupcovia partnerských miest projektu možnosť prejsť sa mestom, navštíviť a prezrieť si novo zrekonštruovaný Jubilárny park a oboznámiť sa s jeho 127-ročnou históriou priamo na mieste.
(10:37, red)
Diskusia
Pridať komentár