Tvárou v tvár sa prezentovali žiaci SZUŠ v Bardejove

23x
07. Február 2016

Tvárou v tvár

Reportáž z vernisáže

 

Oddelenie kultúry v spolupráci so Súkromnou základnou umeleckou školou na Dlhom rade 30 pripravilo vo štvrtok vernisáž k výstave pod názvom Tvárou v tvár. Otvoril ju vedúci oddelenia kultúry Martin Choma, riaditeľ školy Gejza Adam, zástupkyňa školy Monika Hankovská, učiteľka Alexandra Marcinová i kurátorka výstavy Martina Semanová.

Na vernisáži sa prezentovali okrem výtvarníkov aj žiaci tanečného a hudobného odboru, ktorí sa postarali o príjemnú atmosféru a o úvodné vystúpenie.

Svoje umenie prezentovali žiaci výtvarného odboru pod dohľadom učiteliek Hankovskej a Marcinovej.  Autori sa zamerali na ľudskú tvár, ktorá je odrazom samotnej duše. Ich umelecké diela prišli hneď v prvý deň obdivovať desiatky zvedavcov. Veď ako odznelo pri slávnostnom príhovore, žiaci výtvarného odboru sú tichí a takto dostali možnosť zviditeľniť seba i svoju prácu.

Zástupkyňa školy Monika Hankovská uviedla, že na škole sa venujú rôznym témam a v čase, keď školu oslovilo mesto, preberali tému tvár.  Deti maľovali hlavne rodičov – mamku alebo svojho kamaráta.  Učitelia sa snažia deti viesť nielen k technickým veciam, ale aj k ľudským hodnotám a  práve aj cez výtvarné umenie.  Žiaci pojali ľudskú tvár z rôznych strán. Práve podľa tváre sa dá interpretovať povaha, či grimasa a to v rôznom veku.  Výstava prebieha do konca februára.

(15:20, j, A. Marková)

 

 

Neviete si poradiť s vyplnením daňového priznania? Čas máte už len do konca marca!

4.jpg

http://ahoj.tv/firmy/detail/ofis_centrum.html 

883
Diskusia
Pridať komentár